Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputat PNL Sorin Bumb: ”Președintele României a promulgat legea prin care autoritățile locale pot înființa rețelele de distribuție a gazelor naturale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele României promulgat, ieri, 10 Iulie, Legea 167/2018, prin care se modifică legea energiei electrice și a gazelor naturale, ușurând astfel procedura de înființare de noi rețele de distribuție a gazelor naturale.

Până în prezent, procedura legală de înființarea a rețelelor de gaze era foarte greoaie, presupunând obținerea unei serii de aprobări de la nivel central. Astfel, concesiunile se făceau doar de către Ministerul Energiei iar caietele de sarcini pentru aceste concesiuni trebuiau aprobate prin hotărâre de guvern. Procedura era atât de complicată încât din anul 2012 și până în prezent în România nu s-a mai înființat nici o rețea nouă de distribuție a gazelor naturale.

Printr-un amendament la vechea lege, pe care eu l-am propus și susținut s-a renunțat la această procedură greoaie și s-a dat posibilitatea administrațiilor locale să înființeze direct rețele de distribuție a gazelor naturale, fără a mai avea nevoie de aprobarea Ministerul Energiei și a Guvernului. Astfel, primăriile vor putea să-și înființeze servicii de utilitate publică, care să se ocupe de aceste investiții, folosind atât fonduri proprii, cât și fonduri atrase, inclusiv prin parteneriate cu alte primării sau cu Consiliile Județene.

Măsura adoptată reprezintă un pas important în procesul de descentralizare a României și de reducere a birocrației, generând cadrul necesar pentru apariția de investiții noi în zonele rurale și în orașele mici, în care accesul la energie era problematic și contribuind la creșterea standardului de viață al cetățenilor.

Sorin Ioan BUMB, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea