Deputat PNL Sorin Bumb: ”Președintele României a promulgat legea prin care autoritățile locale pot înființa rețelele de distribuție a gazelor naturale”

Paul Voicu - Primar 2020

Președintele României promulgat, ieri, 10 Iulie, Legea 167/2018, prin care se modifică legea energiei electrice și a gazelor naturale, ușurând astfel procedura de înființare de noi rețele de distribuție a gazelor naturale.

Până în prezent, procedura legală de înființarea a rețelelor de gaze era foarte greoaie, presupunând obținerea unei serii de aprobări de la nivel central. Astfel, concesiunile se făceau doar de către Ministerul Energiei iar caietele de sarcini pentru aceste concesiuni trebuiau aprobate prin hotărâre de guvern. Procedura era atât de complicată încât din anul 2012 și până în prezent în România nu s-a mai înființat nici o rețea nouă de distribuție a gazelor naturale.

ELIT

Printr-un amendament la vechea lege, pe care eu l-am propus și susținut s-a renunțat la această procedură greoaie și s-a dat posibilitatea administrațiilor locale să înființeze direct rețele de distribuție a gazelor naturale, fără a mai avea nevoie de aprobarea Ministerul Energiei și a Guvernului. Astfel, primăriile vor putea să-și înființeze servicii de utilitate publică, care să se ocupe de aceste investiții, folosind atât fonduri proprii, cât și fonduri atrase, inclusiv prin parteneriate cu alte primării sau cu Consiliile Județene.

Măsura adoptată reprezintă un pas important în procesul de descentralizare a României și de reducere a birocrației, generând cadrul necesar pentru apariția de investiții noi în zonele rurale și în orașele mici, în care accesul la energie era problematic și contribuind la creșterea standardului de viață al cetățenilor.

Mihail David - 2020

Sorin Ioan BUMB, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

PONTIU Pilat 12 iulie 2018 at 11:11

”Președintele României a promulgat legea prin care autoritățile locale pot înființa COMPARTIMENTE DE PROTECTIA MEDIULUI SI ECOLOGIE URBANA SI POT CUMPARA LABORATOARE MOBILE PENTRU ANALIZE DE MEDIU-CA LA SEBES.

Kamikaze 12 iulie 2018 at 22:56

Apel către aia care i-a dat cu mir pe Șova: să-i dea și lui Dragnea, că are mână bună! ..

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...