Deputat PNL, Florin Roman: PSDragnea taie 226 de posturi didactice în județul Alba

Sub conducerea PSD-ALDE, problemele din educație s-au adâncit și mai mult! În calitate de parlamentar PNL de Alba am atras atenția de nenumărate ori asupra modului total neprofesionit prin care Inspectoratul Școlar Județean înțelege să conducă destinele învățământului din Alba.

Spun asta pentru că pe cei din Ministerul Educației și pe reprezentanții lor din teritoriu nu îi interesează viitorul învățământului din România, ci doar să reducă din cheltuieli cu orice costuri: prin desființarea haotică a școlilor și grădinițelor, prin comasarea unor clase fără a avea la bază o analiză temeinică ci doar interesul politic de moment și iată, acum, prin tăierea posturilor didactice din învățământul preuniversitar.

ELIT

Potrivit Ordinului de Ministru nr. 5282, din 10 octombrie 2018, Ministerul Educației stabilește numărul maxim de posturi din învățământul preuniversitar finanțate de la bugetul de stat în anul școlar 2018-2019. Am constatat cu stupoare că pentru județul Alba socoteala guvernanților dă cu minus. Astfel, față de anul școlar 2017-2018, Guvernul taie, la propunerea inspectorului școlar general, Marcela Dărămuș, aproximativ 226 de posturi pentru acest an școlar.

Lipsa de viziune a guvernanților și a decidenților locali numiți de PSD distruge practic învățământul din Alba, văduvit de un număr considerabil de posturi didactice, asta în condițiile în care, la o analiză atentă a acestui ordin, constatăm că sunt județe unde numărul acestor posturi rămâne intact sau chiar crește.

PSD nu are niciun argument solid prin care să justifice aceste tăieri, mai ales dacă avem în vedere situația specială din județul Alba, acesta fiind un județ cu zone montane, pentru care costurile cresc în mod obiectiv, dar și învățământ în limbile minorităților, care de asemenea determină un cost suplimentar per elev. Acestea sunt exact componentele de exceptare de la prevederile generale și care ar fi trebuit să cântărească decisiv înainte de a fi luată o astfel de măsură criminală pentru viitorul educației în județul Alba!

Educaţia copiilor nu se face doar prin simple calcule contabilicești și nu ține doar de bani! Le solicit, pe această cale, liderilor și parlamentarilor PSD locali să ia atitudine și să blocheze, până nu este prea târziu, distrugerea învățământului din Alba!

Mai îndrăzniți să credeți în minciunile PSDragnea?

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

marius 19 octombrie 2018 at 8:29

Lasa Florinele ca posturile se taie doar de Craciun. Pana atunci mai apuca si ele sa se-ngrase! In rest sa citesti zilnic declaratile unui demagog e o desfatare, gen Stat si Bran sau Pat si Patason, in care demagogul fie e PAT, fie Canapea cu sau fara arcuri.
Inainte de a scrie romanul ” Suflete moarte” Gogol s-a confruntat si el cu un demagog.
Ps. Cine priveste in gura demagogului vede ca acesta nu mai are dantura. Si stiti de ce? Ca sa saruti mana stapanului e nevoie doar de buze?

Mărginean Eugen 19 octombrie 2018 at 14:06

Pentru MARIUS :
Te rog să mă ierți dar ce spunea Einstein e perfect adevărat : NU E SIGUR CĂ UNIVERSUL ESTE INFINIT DAR ESTE ABSOLUT
SIGUR CĂ PROSTIA OMENEASCĂ ESTE INFINITĂ ! Punct !!!!
Esti cel mai cretin om pe care l-am văzut că o ia pe arătură dar …
FĂRĂ PLUG.

marius 20 octombrie 2018 at 6:34

LUI Marginan Eugen

Punct!!!! Foarte tare. Ai pus punctul pe I. Si I-ul era la pupitru Camerei Deputatilor. In rest las-o mai moale cu Einstein. Nu cita din surse pe care nu le intelegi.
– Decretelul apare si azi cu o noua aberatie- marca tractoristului cu basca Lazar
– Ps. Cand piticii consuma EUGENIAe e clar, Alba ca Zapada e plecata in concediu
– Ps1. Ce profund te inspira infinitul!Poate n-ai aflat: Infinitul nu se cerceteaza cu uneletele finitului confectionate din demagogi cu palarie supradimensionata si masina cu doua locuri pe fata.
Poate era mai interesant daca te semnai Ion Marghinean. Atunci aveai credibilitate. Asa ai doar debil-credibilitate.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...