Deputat PNL Florin Roman: ”PSDragnea blochează 75.000 de firme!”
Fără precedent! Cu trei zile înainte de termenul final, ANAF nu validează declarațiile contribuabililor din cauza modificării formularului pe ultima sută de metri. Astfel, contribuabilii buni platnici nu pot depune formularul 112 – Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate.
Efectiv, când se trimit on line declarațiile, softul dă o eroare, declarația nu e validată, deci nu intră în evidența finanțelor. În consecință, finanțele nu au evidența sumelor pe care trebuie să le platească firmele pentru pensii, sănătate sau pentru impozitele pe salarii.
”Formularul 112 e un formular PDF inteligent, cu o serie de corelații între sume. IT-iștii spun ca e greșit. Ne dă eroare la declarațiile corecte. Sunt afectate toate firmele care au salariați și depun declarațiile lunar (aproape toate firmele cu salariați), firmele și persoanele fizice cu venituri din drepturi de autor, venituri realizate din contracte de activitate sportivă”, îmi semnalează un contribuabil. El adaugă: ”De când s-a introdus impozitarea la nivelul salariului minim pe economie a contractelor de muncă cu timp parțial declarația dădea niște atenționări greșite, adică ne spunea că nu am calculat bine impozitele (la nivelul salariului minim) pentru persoanele care nu intrau sub incidența legii (mai aveau un loc de muncă, realizând astfel venituri la nivelul salariului minim). Acum au vrut să scoată această atenționare greșită (declarația era validată cu atenționări), dar modificarea declarației generează acum erori care nu permit validarea declarației”.
Noua versiune trebuia să alinieze declarația la Ordinul comun al ministrului finanţelor publice nr.1931/2018, al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice nr.1615/2018 şi al ministrului sănătăţii nr. 598/2018, valabil începând cu aprilie 2018. Problema mare este că majoritatea firmelor generează declarația 112 din soft-urile de contabilitate, iar prin schimbarea formularului, cu 3 zile înainte de termenul limită de depunere, rămâne puțin timp pentru modificarea și apoi pentru refacerea declarațiilor. În plus, daca noua declarație a ANAF-ului e și greșită, nu poți decât să aștepți declarația corectă și apoi modifici softul, actualizezi programul, faci declarația și o trimiți.
E un haos total să modifici declarația cu 3 zile înainte de data limită. Cine a apucat să depună declarația înainte de aparitia noii declarații nu are probleme, declarația fiind validată de finanțe.
În practică, finanțele nu o să știe cât au de colectat, iar casele de sănătate nu o să aibă evidența actualizată a persoanelor asigurate. În total, vorbim de circa 75.000 de firme blocate de haosul din ANAF. Bătaia de joc a PSDragnea la adresa contribuabililor cinstiți continuă!
Mai îndrăzniți să credeți în minciunile PSDragnea?
Deputat PNL Florin ROMAN
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
FOTO | La Teiuș, continuă lucrările pe mai multe străzi: Se montează scurgerea pluvială și se ridică la cota finală căminele de canalizare
La Teiuș, continuă lucrările pe mai multe străzi: Se montează scurgerea pluvială și se ridică la cota finală căminele de canalizare Administrația locală de la Teiuș continuă lucrările de infrastructură din oraș. Săptămâna aceasta se intervine pe străzile Mihail Kogălniceanu și Aleea Sportivă, dar și în zona Roșiori. Citește și: Un cetățean din Teiuș sancționat […]