// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Festivalul Roman Apulum - 2019

Deputat PNL Florin Roman: ”PSDragnea blochează 75.000 de firme!”

Fără precedent! Cu trei zile înainte de termenul final, ANAF nu validează declarațiile contribuabililor din cauza modificării formularului pe ultima sută de metri. Astfel, contribuabilii buni platnici nu pot depune formularul 112 – Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate.

Efectiv, când se trimit on line declarațiile, softul dă o eroare, declarația nu e validată, deci nu intră în evidența finanțelor. În consecință, finanțele nu au evidența sumelor pe care trebuie să le platească firmele pentru pensii, sănătate sau pentru impozitele pe salarii.

”Formularul 112 e un formular PDF inteligent, cu o serie de corelații între sume. IT-iștii spun ca e greșit. Ne dă eroare la declarațiile corecte. Sunt afectate toate firmele care au salariați și depun declarațiile lunar (aproape toate firmele cu salariați), firmele și persoanele fizice cu venituri din drepturi de autor, venituri realizate din contracte de activitate sportivă”, îmi semnalează un contribuabil. El adaugă: ”De când s-a introdus impozitarea la nivelul salariului minim pe economie a contractelor de muncă cu timp parțial declarația dădea niște atenționări greșite, adică ne spunea că nu am calculat bine impozitele (la nivelul salariului minim) pentru persoanele care nu intrau sub incidența legii (mai aveau un loc de muncă, realizând astfel venituri la nivelul salariului minim). Acum au vrut să scoată această atenționare greșită (declarația era validată cu atenționări), dar modificarea declarației generează acum erori care nu permit validarea declarației”.

Noua versiune trebuia să alinieze declarația la Ordinul comun al ministrului finanţelor publice nr.1931/2018, al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice nr.1615/2018 şi al ministrului sănătăţii nr. 598/2018, valabil începând cu aprilie 2018. Problema mare este că majoritatea firmelor generează declarația 112 din soft-urile de contabilitate, iar prin schimbarea formularului, cu 3 zile înainte de termenul limită de depunere, rămâne puțin timp pentru modificarea și apoi pentru refacerea declarațiilor. În plus, daca noua declarație a ANAF-ului e și greșită, nu poți decât să aștepți declarația corectă și apoi modifici softul, actualizezi programul, faci declarația și o trimiți.

E un haos total să modifici declarația cu 3 zile înainte de data limită. Cine a apucat să depună declarația înainte de aparitia noii declarații nu are probleme, declarația fiind validată de finanțe.

În practică, finanțele nu o să știe cât au de colectat, iar casele de sănătate nu o să aibă evidența actualizată a persoanelor asigurate. În total, vorbim de circa 75.000 de firme blocate de haosul din ANAF. Bătaia de joc a PSDragnea la adresa contribuabililor cinstiți continuă!

Mai îndrăzniți să credeți în minciunile PSDragnea?

Deputat PNL Florin ROMAN

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la Deputat PNL Florin Roman: ”PSDragnea blochează 75.000 de firme!”

 1. marius 23.05.2018 la 18:31

  L-am vazut pe cetateanul Roman la TVR. Ce poti spune dupa o asemenea prestatie?
  Uneori mi-e mie jena de cata impertinenta si lipsa de coerenta trece drept inteligenta si apologie liberala in ochii distinsului deputat.

 2. TH 23.05.2018 la 23:25

  Mariusica!!!!!! Ai aparut ???????

 3. viorel 24.05.2018 la 10:12

  Si eu o vad ( fara sa vreau ) pe cetateana Viroica Dancila in fiecare zi….si cred ( de fapt sunt sigur) ca e mult mai jenanta decat Florin Roman…….