Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: ”PSDragnea blochează 75.000 de firme!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fără precedent! Cu trei zile înainte de termenul final, ANAF nu validează declarațiile contribuabililor din cauza modificării formularului pe ultima sută de metri. Astfel, contribuabilii buni platnici nu pot depune formularul 112 – Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate.

Efectiv, când se trimit on line declarațiile, softul dă o eroare, declarația nu e validată, deci nu intră în evidența finanțelor. În consecință, finanțele nu au evidența sumelor pe care trebuie să le platească firmele pentru pensii, sănătate sau pentru impozitele pe salarii.

”Formularul 112 e un formular PDF inteligent, cu o serie de corelații între sume. IT-iștii spun ca e greșit. Ne dă eroare la declarațiile corecte. Sunt afectate toate firmele care au salariați și depun declarațiile lunar (aproape toate firmele cu salariați), firmele și persoanele fizice cu venituri din drepturi de autor, venituri realizate din contracte de activitate sportivă”, îmi semnalează un contribuabil. El adaugă: ”De când s-a introdus impozitarea la nivelul salariului minim pe economie a contractelor de muncă cu timp parțial declarația dădea niște atenționări greșite, adică ne spunea că nu am calculat bine impozitele (la nivelul salariului minim) pentru persoanele care nu intrau sub incidența legii (mai aveau un loc de muncă, realizând astfel venituri la nivelul salariului minim). Acum au vrut să scoată această atenționare greșită (declarația era validată cu atenționări), dar modificarea declarației generează acum erori care nu permit validarea declarației”.

Noua versiune trebuia să alinieze declarația la Ordinul comun al ministrului finanţelor publice nr.1931/2018, al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice nr.1615/2018 şi al ministrului sănătăţii nr. 598/2018, valabil începând cu aprilie 2018. Problema mare este că majoritatea firmelor generează declarația 112 din soft-urile de contabilitate, iar prin schimbarea formularului, cu 3 zile înainte de termenul limită de depunere, rămâne puțin timp pentru modificarea și apoi pentru refacerea declarațiilor. În plus, daca noua declarație a ANAF-ului e și greșită, nu poți decât să aștepți declarația corectă și apoi modifici softul, actualizezi programul, faci declarația și o trimiți.

E un haos total să modifici declarația cu 3 zile înainte de data limită. Cine a apucat să depună declarația înainte de aparitia noii declarații nu are probleme, declarația fiind validată de finanțe.

În practică, finanțele nu o să știe cât au de colectat, iar casele de sănătate nu o să aibă evidența actualizată a persoanelor asigurate. În total, vorbim de circa 75.000 de firme blocate de haosul din ANAF. Bătaia de joc a PSDragnea la adresa contribuabililor cinstiți continuă!

Mai îndrăzniți să credeți în minciunile PSDragnea?

Deputat PNL Florin ROMAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea