Deputat PNL Florin Roman: PSD, lovitură pentru Alba Iulia, capitala Marii Uniri

În cadrul discuțiilor la noul Cod Administrativ, împreuna cu alți doi parlamentari liberali, deputatul Corneliu Olar şi senatorul Cătălin Toma, am propus un amendament prin care solicitam ca Alba Iulia să fie declarată capitala istorică a României, cu rol onorific, ca și Capitală a Marii Uniri, în anul Centenarului.

Alba Iulia este locul în care s-a născut statul român unitar modern, devenind capitala de suflet a tuturor românilor. Mai puțin a PSD care a votat împotriva acestei propuneri decente și care nu însemnă nimic altceva decât respect pentru Alba Iulia și pentru istoria neamului românesc.

Cei care au votat împotriva acestui amendament de bun simţ sunt următorii: Ciolacu Ion Marcel, Calin Ion, Halici Nicusor, Benea Adrian, Bucura Simona, Constantin Matei și Eugen Dogariu, parlamentari ai PSD. Reprezentantul guvernului Vasilica Dăncilă, secretarul de stat Sirma Caraman, nu a susținut declararea Albei Iulia, ca și capitală istorică.

Mulțumesc colegilor liberali, Cătălin Toma, Angelica Fador, lui Florina Presada, USR și lui Marius Pascan, PMP pentru susținerea amendamentului pentru Alba Iulia.

Este regretabil că în anul Centenarului Marii Uniri, PSD jigneşte Alba Iulia şi românii care iubesc capitala de suflet a românilor de pretutindeni. Probabil, pentru PSD capitala istorică e Videle. Sper ca românii să nu uite niciodată acest afront adus actului Marii Uniri!

Florin ROMAN, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

apoliticul 5 iunie 2018 at 13:34

Nu cumva ai vrea ca cei de la putere sa voteze proiectele opozitiei ?
In ce tara din lume ai mai vazut asa ceva ?

ciclop 5 iunie 2018 at 13:39

o sa declaram „capetala” tarii ori teleormanul si videle

Alin 5 iunie 2018 at 16:31

Ba, copil cu probleme sociale si medicale, capitala la Romania e municipiul Bhcuresti, dobi!!! Pune mana pe Constitutie si nu mai folosi cartile ca propta pt mobila!!!

HH 5 iunie 2018 at 23:00

1. CE AR PUTEA INSEMNA ” CAPITALA ISTORICA „, CUM VINE ASTA ?!
2. POATE CA ALBA ESTE UNEORI ” MARGINALIZATA” DIN CAUZA UNOR AGRESIVI CA TINE SAU CA hAVA, CARE IN TOT FELUL DE SITUATII SUNTETI FOARTE AGRESIVI, AUTOSUFICIENTI SI NEDIPLOMATI !

pedelistul ...liberal 6 iunie 2018 at 9:29

Amice, esti idiot ?

Cetateanul 10 iunie 2018 at 9:02

Interesante comentarii. Cu asa cetateni ce putem realiza.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...