Deputat PNL, Florin Roman: ”Legea salarizării, pentru unii mumă, pentru alții ciumă”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Astăzi, majoritatea PSD-ALDE din Camera Deputatilor a respins amendamentele pe care le-am inițiat în calitate de parlamentar PNL și prin care funcționarii APIA, AFIR, polițiștii și militarii își puteau recupera o bună parte din tăierile din salarii.

Legea salarizării unitare, anunțată cu surle și trâmbițe de PSD-ALDE, a devenit neunitară! Principiul a fost enunțat clar de PSD chiar la dezbaterile din cadrul Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaților, prin vocea președintelui acestei comisii, deputatul PSD Adrian Solomon: ”Acum ajutăm medicii să nu mai plece din țară, de restul bugetarilor nu ne interesează, că nu-i caută nimeni din străinătate”.

ELIT

Și de această dată Guvernul PSD-ALDE a omis personalul auxiliar din spitale, iar un șef de secție a ajuns în situația scandaloasă de a avea o leafă mai mică decât un subordonat! Astfel, la Centrul de Transfuzie Sanguină, salariul directorului este jumătate din cel al unui medic primar și echivalent cu al unei asistente! La fel se întâmplă cu farmaciștii, biologii, șefii de laboratoare, etc.

În educație regăsim aceeași situație! Salariul unui profesor debutant este jumătate din salariul unui asistent și, uite așa, legea devine pentru unii mumă și pentru alții ciumă. Creșterile sunt de fapt ajustate cu tăieri de sporuri în baza unor regulamente care nu există Sporurile de ore suplimentare și doctorat sunt aruncate la coșul de gunoi pentru cei din învățământ de majoritatea PSD-ALDE, iar creșterea grilelor este anulată prin dispariția sporurilor.

Polițiștii și cei din Armată sunt călcați în picioare, în timp ce doar jandarmii care participă la intervenții sunt bonificați suplimentar.

Haos și cârpeală, asta înseamnă o guvernare care minte! Dacă doreau cu adevărat să mărească salariile nu trebuiau să mute contribuțiile de la angajator la angajat! Clientela politică însă trebuie îndestulată, chiar dacă pentru asta sunt jefuite administrațiile publice și sectorul privat.

În ceea ce privește pensionarii, prin prorogarea termenului de indexare al punctului de pensie, se taie deja din pensii! Urmează naționalizarea Pilonului II de pensii private și practic se iau banii copiilor pentru plata pensiilor bunicilor!

Din păcate, prioritatea PSD-ALDE nu este salarizarea celor care muncesc cinstit, ci doar satisfacerea intereselor de partid. Iar până în 2022 vor urma doar cârpeli, asta în timp ce românii care muncesc cinstit sunt alungați din țară de o guvernare incompetentă!

Florin ROMAN, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

Cetateanul 8 martie 2018 at 12:53

Pesimistul spune: O lege mai proasta nu poate fi.
Optimistul spune: Ba da.
Legea salarizarii, numai unitara nu este, la fel cum este si legea pensionarii.
In administratia publica salariile sunt nesimtit de mari si foarte diferentiate, fara ca sa se cunoasca o imbunatire a activitatii.
In firmele private nu pot fi marite salariile fara sa creasca productivitatea muncii sau sa mareasca preturile, dar in administratie se poate orce.
Cresterile de salarii la stat duc implicit la inflatie si la scaderea puterii de cumparare.
Domnule deputat i-mi pare rau ca ai dreptate.
Cu stima!

dolfi 10 martie 2018 at 14:05

cetatene stai linistit ca intr-un final privatii vor inchide pravaliile si statul va „administra” someri pe banda, pe langa maririle de „salarii” si „pensii”. Spectacolul grotesc merita vazut.

pedelistul ...liberal 8 martie 2018 at 18:43

Pt tine piticut,Legea asta e…muma ! Precis !!!

ronin 9 martie 2018 at 12:08

astea sunt legi de mantuiala, care fac rau oamenilor.
si se aplica de mantuiala.
doamna carmen a creat un haos de nedescris in MAI in ce priveste salarizarea.
pompierii sunt tratati ca sclavi, muncesc din 2015 la program 24 cu 48 si nu li se platesc orele suplimentare decat foarte putine. foarte multe ore suplimentare neplatite, doamna carmen stie dar nu verifica, cica se lasa intentionat un pic mintita.
rusinos si jenant ce se intampla, faptul ca nu se aplica legile , abuzurile sunt trecute cu vederea de cei care ar trebui sa ia masuri.
Doamna Carmen, trimiteti un control la isu Alba si verificati cate ore suplimentare neplatite au pompierii de pe interventie din 2015 pana acum!
si sa stabiliti clar sa fie platite si cine plateste aceste ore.

Unu din Alba 10 martie 2018 at 8:44

Da domnule Roman numai ca avem o problema aici : Astia cum necum au mai marit niste salarii si pensii pe cand voi „stralucitii PNL = PDL” le-ati taiat fara sa va pese de nemultumirile oamenilor asa ca CIOCU MIC. Mai bine cu astia decat cu voi SINCER!

dolfi 10 martie 2018 at 14:02

le-au marit pe spinarea celor care PRODUC, n-a venit vulvuta cu bani de acasa sau de la psd. Aveti memoria scurta, PSD vine si mareste, cresc automat preturile, inflatia si cu maririle alea va stergeti la c*r ca nu valoreaza nimic in cateva luni. Imi doresc ca PSD sa-si duca mandatul la sfarsit, sa simta toti idiotii care pun botul la minciuni pe pielea lor efectele „maririlor” si a promisiunilor desantate. Veri racoroase, ierni calduroase si belsug la toata lumea (asta ultimul il au toti politicienii – si din ce ramane va dau „mariri”) .

@dolfi 10 martie 2018 at 18:13

Nenea dolfi, preturile cresc „stimulate” politic de liberali pt ca numai ei sunt proprietari de magazine si pt ca – oricum in Rrhomanica, datorita maririlor de salarii si pensii, oamenii au mai multi bani fata de oferta de azi de produse ! Oricum preturile au crescut cu cca 4%, fata de 20-30% cat au crescut salariile si pensiile in ultimii 2 ani ! Asa ca…….las-o mai moale cu politichia !

Comentariile sunt oprite