Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL, Florin Roman: ”Legea salarizării, pentru unii mumă, pentru alții ciumă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, majoritatea PSD-ALDE din Camera Deputatilor a respins amendamentele pe care le-am inițiat în calitate de parlamentar PNL și prin care funcționarii APIA, AFIR, polițiștii și militarii își puteau recupera o bună parte din tăierile din salarii.

Legea salarizării unitare, anunțată cu surle și trâmbițe de PSD-ALDE, a devenit neunitară! Principiul a fost enunțat clar de PSD chiar la dezbaterile din cadrul Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaților, prin vocea președintelui acestei comisii, deputatul PSD Adrian Solomon: ”Acum ajutăm medicii să nu mai plece din țară, de restul bugetarilor nu ne interesează, că nu-i caută nimeni din străinătate”.

Și de această dată Guvernul PSD-ALDE a omis personalul auxiliar din spitale, iar un șef de secție a ajuns în situația scandaloasă de a avea o leafă mai mică decât un subordonat! Astfel, la Centrul de Transfuzie Sanguină, salariul directorului este jumătate din cel al unui medic primar și echivalent cu al unei asistente! La fel se întâmplă cu farmaciștii, biologii, șefii de laboratoare, etc.

În educație regăsim aceeași situație! Salariul unui profesor debutant este jumătate din salariul unui asistent și, uite așa, legea devine pentru unii mumă și pentru alții ciumă. Creșterile sunt de fapt ajustate cu tăieri de sporuri în baza unor regulamente care nu există Sporurile de ore suplimentare și doctorat sunt aruncate la coșul de gunoi pentru cei din învățământ de majoritatea PSD-ALDE, iar creșterea grilelor este anulată prin dispariția sporurilor.

Polițiștii și cei din Armată sunt călcați în picioare, în timp ce doar jandarmii care participă la intervenții sunt bonificați suplimentar.

Haos și cârpeală, asta înseamnă o guvernare care minte! Dacă doreau cu adevărat să mărească salariile nu trebuiau să mute contribuțiile de la angajator la angajat! Clientela politică însă trebuie îndestulată, chiar dacă pentru asta sunt jefuite administrațiile publice și sectorul privat.

În ceea ce privește pensionarii, prin prorogarea termenului de indexare al punctului de pensie, se taie deja din pensii! Urmează naționalizarea Pilonului II de pensii private și practic se iau banii copiilor pentru plata pensiilor bunicilor!

Din păcate, prioritatea PSD-ALDE nu este salarizarea celor care muncesc cinstit, ci doar satisfacerea intereselor de partid. Iar până în 2022 vor urma doar cârpeli, asta în timp ce românii care muncesc cinstit sunt alungați din țară de o guvernare incompetentă!

Florin ROMAN, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea