Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL de Alba, Sorin Bumb: Caii folosiți pentru hipoterapie nu mai au nevoie de autorizație de transport

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Camera Deputaților a adoptat astăzi o Lege, a cărui inițiator sunt și eu, prin care se completează Ordonanța Guvernului privind transporturile rutiere.

Articolul introdus, pe care l-am și susținut astăzi de la tribuna Parlamentului, prevede că transportul necomercial al cailor pentru hipoterapie, al cailor de sport și al cailor de agrement se poate face fără autorizare prealabilă, adică fără licențe, certificate de transport sau autorizații de transport.

Călăria de agrement are atât un rol de perpetuare a unor tradiții din zona rurală, cât și de educare responsabilă a copiilor, în spiritul grijii și atașamentului față de animale și este, în același timp, o activitate de petrecere a timpului liber ce poate completa foarte bine sectorul turistic.

În cazul cailor de competiție, măsura sper să ajute la revigorarea acestui sport, în care România are un istoric important, dar a ajuns acum mult sub media europeană.

Măsura este însă foarte importantă pentru cei care folosesc caii la tratamentul unor afecțiuni foarte grave, precum sindromul Down, autismul, distrofia musculară sau scleroza multiplă. De altfel, chiar în județul Alba, avem exemplul unei organizații non-guvernamentale care a excelat în acest sector, al hipoterapiei, reușind să ajute un număr foarte mare de copii.

Deși la nivelul României numărul cailor care sunt folosiți la hipoterapie este doar de câteva zeci, beneficiile obținute sunt imense și sper ca legea să impulsioneze dezvoltarea acestui sector.

Sorin Ioan BUMB, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea