Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat Florin Roman, vicepreședinte PNL: PSD prezintă scăderile de pensii ca și creșteri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anunțarea triumfalistă, de către ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a creșterii pensiilor pentru beneficiarii grupelor I și II, pensionați înainte de 1 ianuarie 2011, începând cu luna octombrie este o alta minciuna, marca PSD.

Au trecut 2 ani și 10 luni de când prevederile acestei legi trebuiau aplicate, dar așa cum ne-a obișnuit, PSDragnea amâna, in loc sa plătească, pentru ca mai apoi, sa prezinte furtul ca și creștere. La 1 octombrie începe doar procesul de recalculare pentru cei circa 100.000 de beneficiari și nu plata efectivă, așa cum susține mincinos propaganda PSD. In urma unor procese definitive, deja mai mulți pensionari s-au trezit cu pensii mai mici decât aveau înainte. Asta înțelege PSDragnea prin “creșteri”.

Nu este prima data când PSDragnea fura pensionarii. In acest an, la o pensie medie de 1000 de lei, conform legii, un pensionar ar fi trebuit sa primească la 1 ianuarie o creștere lunară de 8 la suta, prin indexarea punctului de pensie cu
rata inflației și salariul minim pe economie. Adică, 80 de lei in plus, înmulțit cu 12 luni, in total, 960 lei. Numai ca, folosind aceiași minciuna, punctul de pensie nu a fost indexat la 1 ianuarie, ci la 1 iulie.

Calculând tot la o pensie de 1000 de lei, un pensionar ar trebui sa primească 1100 lei, adică 100 de lei (indexare cu 10 %), înmulțit cu 6 luni, un total de 600 de lei. O simpla operație de scădere ne arată ca dacă luam 600 de lei din 960 lei, un pensionar rămâne cu o paguba de 360 de lei. Așadar, in termeni reali, nici vorba de creștere, ci o evidentă scădere de venituri. Sigur, pensionarii sunt pacăliți ușor de faptul ca le creste suma pe cupon. Adică “brutul”.

In realitate, per total an, li se fura din drepturi! Și din puterea de cumpărare. Pentru ca avem cea mai mare rata a inflației din Uniunea Europeană, de circa 5 la suta. Adică cu bani mai mulți, cumperi mai puțin, pentru ca majoritatea alimentelor de baza și-au dublat prețul fata de anul trecut. Scumpiri substanțiale au avut loc și la medicamente. Ca sa nu mai vorbim ca cei 100 de lei, sunt consumați de costurile suplimentare la factura de gaz și curent, unde majorările au fost in acest an de 25 la suta, respectiv 35 la suta, și se anunța noi majorări de la 1 octombrie.

Așadar, minciuna are picioare scurte. Pensionarii trebuie sa știe ca atunci când PSDragnea anunța creșteri, de fapt sunt scăderi. Numai ca aceste minciuni spuse de Dragnea și PSD niciodată nu vor fi explicate de propaganda PSD, complice alături de acest guvern toxic, la jaful din pensiile romanilor.

Niciodată nu ii veți auzi spunând ca Dragnea și PSD au amanetat nu doar pensiile ci și viitorul copiilor noștri, cărora guvernarea Dragnea le lasa “moștenire” după doi ani de guvernare, o datorie de 20 miliarde de euro!

Florin Roman, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba Aproape 2 kilometri de străzi urmează să fie modernizate și reabilitate în comuna Sâncel. Primăria a cerut acordul de mediu de la APM Alba pentru proiectul finanțat din bugetul local. „Este un proiect pe care l-am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea