Deputat Florin Roman: PNL solicită reducerea TVA la alimentele de bază

PNL solicită guvernului socialist reducerea TVA de 9% la 5% pentru alimentele de bază: lapte, ouă, carne etc. și nu doar pentru produsele BIO, așa cum a anunțat premierul Viorica Dăncilă.

Reducerea TVA doar pentru produsele BIO înseamnă nu doar o crasă discriminare ci și o breșă pentru “băieții deștepți”, care speculează obținerea acreditării de producător BIO, pentru a genera evaziune fiscală.

Este o regulă că acolo unde apar excepții de la regulă să apără și speculanți. Producătorii BIO sunt oricum încurajați să dezvolte acest domeniu prin subvenții de până la 600 de euro la hectar, complementare pe subvențiile pe teren agricol.

Practic, după obținerea acreditării, mulți dintre cei acreditați BIO lasă terenurile nelucrate sau improvizează mici culturi, după care pot încasa sute de euro pe hectar.

Ce vrea PSDragnea, să lăsăm pământul nelucrat?

PNL își propune reducerea fiscalității și încurajarea consumului, dar a consumului principalelor produse de bază, cum sunt laptele, ouăle, carnea etc. consumate aproape zilnic de toți romanii, nu doar de un număr restrâns, cum se întâmpla în cazul produselor așa-zise BIO.

Atragem atenția guvernului socialist că măsura reducerii TVA doar pentru produsele BIO înseamnă o profundă discriminare și deschide calea spre evaziune fiscală. Românii au nevoie de o reducere a TVA, dar la alimentele de baza și nu la doar produse cu “dedicație”.

Florin Roman, deputat PNL

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...