Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat Florin Roman, PNL Alba: ”PSD declasifică școli de elită județene”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Colegiul Național „David Prodan” din Cugir, Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia și Colegiul Tehnic din Aiud au fost „retrogradate” printr-o decizie a Inspectoratului Școlar Alba, în baza unui ordin al ministrului “Pamblica”.

Este cadoul PSD de început de an școlar pentru unități de elită ale învățământului județean, la pachet cu desființarea, închiderea și comasarea de școli și grădinițe. Asta deși respectivele unități de învățământ sunt beneficiare ale unor programe pe fonduri europene.

PNL solicită păstrarea statutului de colegiu pentru cele 4 unități de învățământ, pentru că sunt schimbate regulile în timpul jocului!

Ca deputat al PNL imi doresc metodologii echitabile și criterii relevante și predictibile. Faptul că la prima aplicare a Ordinului ministrului Pricopie din 2013 au fost operate modificări arată că nu e tocmai în regulă gândit documentul inițial. De asemenea, un al doilea Ordin de ministru din 2018 face această eroare în privința rezultatelor la BAC.

Tocmai de aceea, ca deputat PNL propun modificarea art. 5.b) – ”rata de promovare la examenul de bacalaureat peste media națională, cumulată (a celor două sesiuni anuale ale examenului), raportată la filiera în care școlarizează preponderent (teoretică/tehnologică/vocațională), pe ultimii trei ani” – din Ordinul 4030/2018. Modificarea constă în existența unei PLAJE MINIMALE a promovabilității, spre exemplu, pentru liceele tehnologice între 50-60%, pentru cele teoretice între 85-90%, iar pentru cele vocaționale între 80-85%.

Înțeleg ca pe prima variantă de ordin, cea din 2013, nici Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia nu ar fi rămas cu titulatura de Colegiu Național. PNL solicită ministerului și inspectoratului școlar județean să găsească soluții pentru ieșirea din această situație care face ravagii la nivel național! Parcă niciodată nu s-au adunat atât de mulți nori negri asupra învățământului județean, aruncat în haos de incompetența PSD și a inspectorului general, Marcela Dărămuș.

Florin Roman, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețelele de alimentare cu apă și canalizare din comuna Gârbova vor fi modernizate și extinse. Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu de la APM

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețelele de alimentare cu apă și canalizare din comuna Gârbova vor fi modernizate și extinse. Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu de la APM Rețelele de alimentare cu apă și canalizare din comuna Gârbova vor fi modernizate și extinse. Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu de la APM Alba. Comuna Gârbova dispune în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea