// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Deputat Florin Roman, PNL Alba: ”Practica Ministerului Finanțelor de a sancționa UAT-urile care generează investiții trebuie stopată”

Măsurile fiscale luate de Guvernul PSD-ALDE nu fac altceva decât să lovească din plin în administrațiile locale, lăsându-le fară banii necesari pentru buna lor funcționare. La fel s-a întâmplat și după publicarea normelor de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 11/7.03.2018 prin care s-a creat o situație discriminatorie între unitățile administrativ-teritoriale.

Astfel, prin art. 1, alin. 10, se interzice posibilitatea accesării unor împrumuturi de către unitățile administrativ-teritoriale care au înregistrat excedent bugetar, fie chiar în valoare de 1 LEU.

În general, UAT-urile care au înregistrat excedent, au asigurat cash flow-ul necesar pentru lucrări de investiții finanțate din fonduri europene, pentru a împiedica sistarea lucrărilor până la decontarea acestora, dar au primit înapoi acești bani abia spre sfârșitul anului financiar. Mai este și cazul unor UAT-uri care și-au gestionat corect resursele financiare.

Tocmai de aceea, în calitate de deputat PNL i-am adresat o întrebare ministrului Finanțelor Publice, domnul Eugen Teodorovici, prin care îi solicit să găsească de urgență soluții pentru corectarea acestei anomalii. Buna funcționare a statului depinde în primul rând de bunăstarea tuturor unităților administrativ teritoriale fără discriminare, însă Guvernul PSDragnea face tot ce îi stă în putință pentru a le pune bețe în roate celor care performează!

Domnule ministru Teodorovici, încetați această practică și nu mai sancționați UAT-urile care generează investiții, mai bine le-ați premia așa cum se întâmplă în toate statele civilizate!

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419