Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat Florin Roman, PNL Alba: ”Practica Ministerului Finanțelor de a sancționa UAT-urile care generează investiții trebuie stopată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Măsurile fiscale luate de Guvernul PSD-ALDE nu fac altceva decât să lovească din plin în administrațiile locale, lăsându-le fară banii necesari pentru buna lor funcționare. La fel s-a întâmplat și după publicarea normelor de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 11/7.03.2018 prin care s-a creat o situație discriminatorie între unitățile administrativ-teritoriale.

Astfel, prin art. 1, alin. 10, se interzice posibilitatea accesării unor împrumuturi de către unitățile administrativ-teritoriale care au înregistrat excedent bugetar, fie chiar în valoare de 1 LEU.

În general, UAT-urile care au înregistrat excedent, au asigurat cash flow-ul necesar pentru lucrări de investiții finanțate din fonduri europene, pentru a împiedica sistarea lucrărilor până la decontarea acestora, dar au primit înapoi acești bani abia spre sfârșitul anului financiar. Mai este și cazul unor UAT-uri care și-au gestionat corect resursele financiare.

Tocmai de aceea, în calitate de deputat PNL i-am adresat o întrebare ministrului Finanțelor Publice, domnul Eugen Teodorovici, prin care îi solicit să găsească de urgență soluții pentru corectarea acestei anomalii. Buna funcționare a statului depinde în primul rând de bunăstarea tuturor unităților administrativ teritoriale fără discriminare, însă Guvernul PSDragnea face tot ce îi stă în putință pentru a le pune bețe în roate celor care performează!

Domnule ministru Teodorovici, încetați această practică și nu mai sancționați UAT-urile care generează investiții, mai bine le-ați premia așa cum se întâmplă în toate statele civilizate!

Florin Roman, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea