Deputat Florin Roman, PNL Alba: ”Guvernul PSDragnea a lăsat de izbeliște Valea Jiului, Munții Apuseni și Vasluiul”

Guvernul PSD-ALDE manifestă un dezinteres total față de problemele reale cu care se confruntă comunitățile locale din România. După haosul pe care l-au creat în domeniul fiscal și al salarizării bugetarilor, dublat de o rată a inflației tot mai ridicată și de o creștere din ce în ce mai accentuată a prețurilor, social-democrații demonstrează că și-au uitat cu totul doctrina și programul de guvernare, lăsând de izbeliște regiunile mai puțin dezvoltate din țară.

Valea Jiului, Roșia-Montană – Munții Apuseni și comunitățile marginalizate ale Moldovei (Vaslui – Iași) au fost abandonate de un Guvern absent și indiferent față de problemele cu care se confruntă aceste comunități. Spun asta pentru că, nici până astăzi, Unitățile Guvernamentale de Asistență Tehnică (UGAT), care trebuiau să coordoneze programele de îmbunătățire a situației socio-economice a locuitorilor din aceste zone, nu și-au îndeplinit rolul pentru care au fost create.

Trecând peste faptul că toate guvernele lui Dragnea au ignorat interpelările pe care le-am adresat pe această temă, fiind necesar să revin cu noi solicitări pentru a fi respectate termenele legale și a primi un răspuns, am constat în cele din urmă că, de fapt, aceste UGAT-uri bat pasul pe loc!

Mai mult decât atât, acest guvern se laudă cu realizările Guvernului tehnocrat, cel care a inițiat acest demers și a identificat proiectele strategice pentru dezvoltarea comunităților din zonele respective. Am aflat astfel că, din 2016 și până acum, Guvernul PSDragnea nu a întreprins absolut niciun demers pentru a demara măcar unul dintre aceste proiecte de dezvoltare.

Spitalul Regional Iași, proiectele mari de infrastructură de apă din Vaslui, Iași, Alba și Valea Jiului, reabilitarea drumurilor județene din Hunedoara, Alba, Vaslui și Iași, precum și proiectele de autostradă și centuri ocolitoare din zona Moldovei trebuie să mai aștepte până Guvernul PSDragnea le va asigura finanțarea necesară.

Timpul trece, iar situația economică a acestor zone se deteriorează din cauza incapacității coaliției PSD-ALDE de a guverna în interesul oamenilor și al comunităților locale. Iar toate acestea se adaugă loviturilor pe care acest Guvern le-a dat autorităților locale prin diminuarea bugetelor locale cu circa un miliard de euro și direcționarea banilor destinați investițiilor în drumuri județene sau în rețeaua de apă și canalizare, în zona protecției sociale.

Îndrăzniți să mai credeți în minciunile PSD-ALDE?!

Florin ROMAN, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...