Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputat Florin Roman: ”Guvernul PSD-ALDE le ascunde românilor de ce au întârziat plățile pentru restituirea taxei auto”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-un răspuns lacunar la o întrebare pe care i-am adresat-o ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, Guvernul transmite că a aprobat restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, însă omite să explice de ce au întârziat plățile cu aproximativ un an.

Este bine că măcar în al doisprezecelea ceas Guvernul PSD-ALDE ne-a ascultat și a reparat greșeala! Totuși, consider că este important ca românii afectați și lăsați fără banii promiși să știe de ce s-a ajuns în situația aceasta.

Guvernul care cu onor se laudă acum că a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli aferent anului 2018 al Fondului pentru mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu, fapt ce va permite reluarea plăților, nu își asumă nicio responsabilitate pentru aceste întârzieri.

Guvernul a comis o gafă de proporții la începutul anului 2017 când a abrogat Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 9/2013 cu scopul de a elimina timbrul de mediu, fără a lua în calcul însă ca au anulat la pachet și prevederile Ordonanței de urgență 40/2015 în baza căreia se restituiau sumele către românii care au plătit această taxă. Au lăsat, astfel, un vid legislativ în domeniu fără nici măcar să fi conștientizat că au făcut acest lucru. Și-au dat seama mult mai târziu ca urmare a reacției românilor și a criticilor pe care le-am adus noi cei din Opoziție.

Avem o dovadă în plus a amatorismului acestei guvernări, precum și a incapacității de a gestiona probleme care îi privesc în mod direct pe români. Îi solicit, pe această cale, prim-ministrului Viorica Dăncilă să ia măsuri și să sancționeze incompetența din propriul executiv! Românii au nevoie de o guvernare responsabilă, îndreptată către problemele reale ale cetățenilor de rând și nu de un Guvern fără viziune și incapabil să le reprezinte cu adevărat interesele!

Deputat Florin ROMAN, vicepreședinte PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea