Deputat Claudiu Răcuci (PNL): ”Salariații din sectorul privat loviți crunt de revoluția fiscală”

Deputatul PNL Claudiu Răcuci critică Guvernarea PSD-ALDE, deoarece au reușit să-i sărăcească pe toți românii, iar cei care au avut cel mai mult de suferit au fost angajații din sectorul privat:

„Acum două zile a ieșit adevărul la suprafață! Institutul Național de Statistică ne-a confirmat că prețurile au explodat în ultimele 12 luni. Dacă la începutul anului 2017, atunci când Liviu Dragnea a preluat guvernaea, prețurile stagnau sau chiar scădeau, în numai un an PSD-ALDE a dat drumul la creșteri masive de prețuri, astfel încât inflația a ajuns la 4,72%, cel mai mare nivel din ultimii 5 ani.

Prețurile au crescut, iar, prin marea revoluție fiscală, salariile din sectorul privat au scăzut masiv. Dacă majorarea de 25% dată în sectorul bugetar a dispărut instantaneu din buzunarele bugetarilor, în sectorul privat ”revoluția fiscală” i-a lovit pe salariați direct în buzunar. Institutul Național de Statistică, condus de un om numit de PSD, chiar nu a putut minți și nu a putut ascunde adevărul!

Astfel, salariul mediu net, banii în mână pe care îi ia angajatul, a scăzut în ianuarie 2018, comparativ cu decembrie 2017, cu 5,5%. Mai precis, câştigul salarial mediu nominal net a fost de 2.484 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 145 lei. Însă, aceasta este media salarială din România. Cine a avut răbdarea să citească toate datele prezentate de INS, ar fi constatat că sunt sectoare în care scăderile salariilor nete au fost și de peste 50%. De exemplu, în sectorul extractiv, care este privat, salariile nete, bani în mână, au scăzut cu 51,5%, iar în fabricare produselor de cocserie și în prelucrarea țițeiului salariile au scăzut cu 36,8%. Scăderi importante de salarii sunt și în serviciile anexe extracţiei, în extracţia cărbunelui, intermedieri financiare, unde salariații au primit între 22,0% şi 31,0% mai puțini bani în mână. În transporturi, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, industria metalurgică, silvicultură şi exploatare forestieră, tranzacţii imobiliare, fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice, fabricarea altor mijloace de transport scăderile au ajuns de la 15% la 18,5%. Eu vorbesc întotdeauna despre salariul net, despre banii pe care-i duce salariatul acasă la familie, nu procedez ca Olguța Vasilescu care îi păcălește pe bugetari și vorbește mereu despre salariile brute și care includ și impozitele datorate statului. Știm cu toții ca salariile nete sunt la jumătate din cele brute. Cert este că PSD-ALDE a lovit crunt în prosperitatea celor peste 3,8 milioane de angajați din sectorul privat, luându-le din buzunar sume consistente din banii munciți cu greu!”

Biroul de presă al deputatului PNL Claudiu-Vasile RĂCUCI

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...