Rămâi conectat

Actualitate

Deputat al USR PLUS susține că masca de protecție nu ar trebui purtată în aer liber, la 20 de grade, dacă se respectă distanțarea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Radu, Ciornei, deputat din partea USR PLUS, medic-cercetător în microbiologie, imunologie și genetică moleculară, consideră că ar trebui să renunță la obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber începând cu luna mai și că probabilitatea de infectare este foarte mică atunci când suntem într-un spațiu deschis, la temperaturi ridicate.

„Cred că această explozie, încă nu este o explozie, este o creștere a numărului de cazuri, pentru că nu am ajuns încă la cel mai mare număr de cazuri pe care l-am avut din punct de vedere istoric, este din cauza faptului că am redeschis școlile”, a declarat deputatul USR PLUS pentru Digi24.

Citește și: DOCUMENT| Noul MODEL al DECLARAȚIEI pe propria răspundere, pentru deplasarea în afara locuinței, după ora 22

El consideră că măștile n-ar mai fi necesare în aer liber, dacă se ating 20 de grade și dacă distanțarea este posibilă, pentru că probabilitatea de infecție este mică. Însă atunci când vedem că se aglomerează în jurul nostru, trebuie să scoatem masca din buzunar și să o punem, pentru a ne proteja.

„Părerea mea este că trebuie să ne punem masca pe stradă doar în momentul în care distanțarea socială nu mai este posibilă. De exemplu, suntem la o coadă în aer liber, ne cumpărăm pâine sau covrigi sau la o trecere de pietoni și vedem că în jurul nostru nu este 1 metru sau 1 metru și jumătate între persoanele de acolo. Atunci trebuie să scoatem masca din buzunar și să ne-o punem pe față. Însă, în restul situațiilor, când mergem pe stradă de unii singuri, la o distanță suficientă, repet, începând de când temperatura va ajunge la 20 de grade, nu cred că este necesară purtarea măștii”, spune Radu Ciornei.

Radu Ciornei este deputat USR PLUS de Suceava, iar anul trecut, liderul USR Dan Barna anunța că face parte din celula de criză a USR PLUS care căuta „soluții adaptate nevoilor țării noastre” în combaterea epidemiei de coronavirus. Acum, este membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaților și este secretar al Comisiei pentru știință și tehnologie.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea