VIDEO: Demonstrație de virtuozitate, marca Soso și Nuți, maeștrii în arta mânuirii marionetelor
Lenuța și Sorin Dorobanțu, alias Soso și Nuți, sunt printre puținii maeștrii din țară care stăpânesc la acest nivel arta mânuirii marionetelor. Ei activează ca și actori-mânuitori la Teatrul de Stat „Ioan Slavici” Arad, trupa de marionete, dar au încropit și o mică companie de teatru prin care își joacă și promovează specacolele ca artiști independenți.
Marionetele cărora cei doi le dau viață prin fire lungi sau scurte, s-au bucurat de un foarte mare succes anul acesta la Festivalul de Teatru de la Avignon, un târg cultural de referință pe piața artistică din Europa.
Soso și Nuți au venit sâmbătă dimineață la “Cafeaua cu Tâlc”, întâlnirea cu presa din fiecare zi a festivalului, unde au oferit o demonstrație de virtuozitate în mânuirea micilor personaje. Pe tot parcursul festivalului au inițiat în această artă,10 copii din Alba Iulia, în cadrul atelierului de mânuire marionete. Mâine în Piața Cetății din Alba Iulia, cei 10 elevi ai atelierului vor arăta ce au învâțat în cele 7 zile de la maeștrii lor.
Lenuța și Sorin Dorobanțu formează un cuplu și ca actori, dar și acasă. Sunt âmpreună de 11 ani și s-au cunoscut pe scenă, într-un spectacol numit “Făt-Frumos din Lacrimă”.
Cu o experiență în domeniu de peste 15 ani (Nuți) și peste 10 ani (Sorin) și un Master în Arta Animației finalizat în 2012 la U.A.T. Târgu-Mureș, au realizat o mulțime de roluri sub îndrumarea a numeroși regizori importanți din universul animației și nu numai (Cristian Pepino, V.I. Frunză, Kovacsi Ildiko, Oana Leahu), dar și în coproducții internaționale: spectacolul Gigantea (Compania „Les Trois Cles” din Paris) și spectacolul Stare febrilă și Eden-Palace (Teatrul de la Mezzanin Paris). În 2009 înființează o companie independentă, „Sosonuți”, prin intermediul căreia organizează spectacole și evenimente pentru copii și tineret.
Lansare carte de memorii “A fost o viaţă sau un vis?”, autor soprana Lucia Stănescu
În cadrul aceluiași eveniment, Art Café Downtown a fost gazda lansării cărţii de memorii “A fost o viaţă sau un vis?”, scrisă de marea soprană Lucia Stănescu (85 de ani) și apărută la Editura Eikon. Din păcate, autoarea, care locuiește acum în Italia nu a putut fi prezentă la eveniment, dar a transmis o scrisoare care a fost citită de Silvan Stâncel. Cartea dezvăluie marelui public viața și strălucita carieră a artistei, oferind numeroase informații despre societatea românească din perioada interbelică până în zilele noastre.
Este vorba de o veritabilă frescă a societății românești, cu multe imagini document, care oferă cititorilor o perspectivă intimă, dar obiectivă, asupra tranziției acestei societăți timp de aproape un secol.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun