Rămâi conectat

Politică Administrație

Democrat-liberalii din Alba consideră mulțumitor rezultatul obținut în județ la alegerile europarlamentare

Publicat

în

Marius Hațegan, secretarul general al PDL Alba a vorbit astăzi, într-o conferință de presă, despre campania electorală pentru alegerile europarlamentare, pe care a coordonat-o, și despre rezultatul obținut pe care îl consideră mulțumitor având în vedere că Alba este singurul județ din țară, unde PDL a ieșit învingător.

Campania PDL din județul Alba a fost una curată,  pozitivă, care s-a bazat muncă, pe discuții cu oamenii, mergând din casă în casă. Ca materiale de campanie am folosit doar afișe, fluturași, scrisori și bannere, fiind o campanie în care ne-am axat pe informarea oamenilor și pe discuții cu aceștia, pentru a le afla direct părerile, în comparație cu alți competitori, care au folosit și alte materiale, cum ar fi: pixuri, brichete, găleți, cizme, mici, bere, etc”, a spus democrat-liberalul.

Acesta a subliniat faptul că în 40 din cele 45 de localități conduse de primari PDL s-au câștigat alegerile și în plus au fost obținut cel mai mare număr de voturi în alte 6 localități conduse de primari PSD și PNL: Baia de Arieș, Arieșeni, Blandiana, Cricău, Ceru Băcăinți, Poșaga.

Elit - Gustul Desăvârșit

Iată deci că și în localități cu primari PSD oamenii s-au săturat de minciuni și au votat pentru singurul partid care a făcut ceva pentru ei – PDL. Vă spun asta pentru că din discuțiile avute cu oamenii, mulți ne-au zis că regreta că în 2012 s-au lăsat păcăliți de propaganda murdară a PSD care a profitat de criza economică mondială pentru se cățăra în fruntea României. Mulți regretă și că nu au reconfirmat atunci în funcție primari precum Gheorghe Bora sau Tiberiu Rațiu pentru că au putut face comparație, după doi ani de administrare a localităților lor de către primari PSD”, a declarat Hațegan.

Legat de unele afirmații făcute în ultimele zile de liderii PSD, privind „modelul turismului electoral continuat de PDL, care a funcționat în zona de munte, cât și la Blaj”, secretarul general al PDL Alba a spus că ”Lui Ioan Dîrzu și PSD-ului ar trebui să le fie rușine să vorbească despre Blaj și zona Apuseni, având în vedere că aceștia nu au făcut nimic, dar absolut nimic pentru aceștia. La Blaj, performanța electorală a organizației PDL s-a datorat în special performanței în administrație a primarului Gheorghe Rotar, iar în Apuseni voturile pe care le-a luat PDL s-au datorat tocmai faptului ca deputatul Dârzu și PSD, nu au dus la îndeplinire până în acest moment nici una din promisiunile electorale făcute la alegerile din 2012. Campania PSD s-a bazat și de această dată doar pe minciuni și promisiuni electorale. Toți directorii din deconcentrate numiți de PSD, indiferent că sunt sau nu funcționari publici, au făcut campanie pe față, folosind tot ce înseamnă logistica acestor instituții (mașini, combustibil, telefoane, etc.). Un lucru extrem de grav pe care l-a folosit PSD prin directorii din deconcentrate a fost amenințarea la adresa angajaților („dacă nu votați PSD, rămâneți fără loc de muncă”)”.

Marius Hațegan a declarat că va răspunde și întrebărilor privind eșecul pe care PDL l-a avut în Alba Iulia unde a pierdut alegerile cu o diferență de peste 1.800 de voturi după ce situația va fi discutată în Biroul Politic Județean.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Publicat

în

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi, 13 mai, în mod oficial, iar omagiile pentru această personalitate culturală au început să fie prezentate de către autorități.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș și președinte interimar al organizației PSD din oraș a scris un mesaj pe contul său personal de socializare, cu ocazia acestei zile.

„Spunem START Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, la Sebeș!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, în compania parlamentarilor Radu Tuhuț și Călin Gheorghe Matieș, a domnului secretar de stat Daniel Zdrânc și a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, am depus o coroană de flori la statuia ilustrului nostru scriitor.

Așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea însemnătate pentru orașul nostru iubit, al cărui prestigiu este strâns legat de numele acestui gigant al literaturii, consilierii locali PSD Sebeș și membrii organizației locale au fost de asemenea prezenți la acest moment solemn.

Ne-am deplasat mai apoi și la mormântul scriitorului Lucian Blaga, pentru a-i acorda respectul cuvenit pentru punerea comunității noastre pe harta culturală a țării, prin operele memorabile create de acesta.

Ultima noastră oprire s-a realizat chiar la casa memorială a prestigiosului scriitor, unde Festivalul Internațional care îi poartă numele a început în mod oficial, la ora 11:00.

PSD Sebeș va continua să păstreze vie amintirea acestui colos cultural al țării noastre, deoarece însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”, a fost mesajul lui Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Am susținut și inițiat, alături de colegii mei din PSD, un proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru etnicii români din Ucraina și din celelalte comunități istorice care își doresc să studieze în România. Țara noastră are datoria morală și obligația legală de a sprijini comunitățile de români din afara granițelor.

Proiectul a primit votul deputaților și senatorilor și va produce efecte doar după ce va fi promulgat de către președinte și va fi publicat în Monitorul Oficial. Inițiativa PSD va oferi tinerilor români din Ucraina și din alte comunități istorice resursele financiare necesare pentru a putea studia la universitățile din România. Bursele cresc de la 65 de euro/lună la  valoare echivalentă burselor sociale acordate studenților din România, care trebuie să acopere integral cheltuielile cu masa și cazarea studenților.

Această valoare este stabilită de fiecare universitate în parte dar nu poate fi mai mică decât suma stabilită de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), astfel încât să acopere cheltuielile cu masa și cazarea. Pentru anul universitar 2021-2022 valoarea minimă propusă de CNFIS a fost de 700 lei/lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cuantumul minim al burselor românilor de pretutindeni va fi egal cu valoarea burselor sociale acordate studenților români de la ciclurile de studii universitare de licență și masterat, respectiv cu valoarea bursei pentru studii doctorale pentru studenții de la ciclul de studii universitare de doctorat.

Bursele românilor de pretutindeni se vor acorda pe toată durata anului calendaristic, inclusiv pe perioada vacanței de vară, iar beneficiarii acestora pot primi și burse pentru performanțe academice, în aceleași condiții cu studenții cetățeni români.

PSD își dorește ca prezenta lege să intre în vigoare începând cu anul universitar 2023 – 2024. PSD este alături de românii de pretutindeni!

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

Publicat

în

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

„Președintele Partidului Național Liberal, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a vizitat azi două companii de succes din județul Alba, din două domenii diferite: Transavia și Unitatea de producție Star Assembly din Sebeș.

La Transavia, firmă privată cu capital integral românesc în producția și procesarea cărnii de pasăre, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a apreciat performanța companiei românești:

Elit - Gustul Desăvârșit

”Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia și echipamentele pe care se lucrează, îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieței produse de calitate și să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranța alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat șeful Executivului.

O componentă importantă a Programului #SprijinPentruRomânia este susținerea agriculturii și industriei alimentare. Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, a pus la dispoziția fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură care va contribui la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază. În plus, a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură și industria alimentară.

La unitatea de producție Star Assembly, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că includerea acesteia, de către Mercedes Benz în programul său de retehnologizare înseamnă noi locuri de muncă și va aduce plus-valoare economiei locale.

Președintele #PNL a spus și că încrederea manifestată de investitorii germani în mediul de afaceri din România poate încuraja și alți investitori străini, iar măsurile din programul de guvernare și PNRR au în vedere atât componenta de investiții, cât și componenta de reforme.

În întâlnirea cu aleșii locali liberali din județ, la care a participat și secretarul general interimar, Lucian Bode, președintele #PNL Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că administrația liberală din Alba este un model pentru ceea ce trebuie să fie angajamentul aleșilor în fața cetățenilor. De asemenea, președintele #PNL a subliniat că soluțiile pentru multiplele crize pe care le traversează România, din cauza contextului geopolitic, se află în pachetul de măsuri #SprijinPentruRomânia, implementarea PNRR și absorbția fondurilor europene.”, a transmis Partidul Naţional Liberal


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare