Rămâi conectat

Politică Administrație

Demersuri pentru restaurarea Palatului Principilor – proiect în valoare de 21,7 milioane de lei supus spre aprobare consilierilor locali din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul ”Conservarea, Restaurarea și Valorificarea durabilă a ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia – Centru Expozițional Corp Principal E” va fi supus spre aprobare consilierilor locali, în vederea finanțării, în ședința extraordinară de luni, 10 aprilie.

Valoarea totală este de 21.724.540 de lei (inclusiv TVA), din care contribuția proprie a Municipiului Alba Iulia este în cuantum de 658.868 de lei (reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile) iar contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului este de 421.313 lei, reprezentând cofinanțarea.

Municipalitatea se mai obligă să plătească din bugetul local sumele reprezentând cheltuielile conexe ce pot să apară pe durata implementării proiectului.

Potrivit raportului de specialitate, se vor realiza lucrări de consolidare, conservare, restaurare dotare și valorificare durabilă a ansamblului, în acord cu statutul său istoric, menite să-i crească atractivitatea turistică pe viitor. Proiectul pune în evidență vestigiile din perioada Principatului (perioada în care Alba Iulia a fost capitala Transilvaniei), dar ține seama și de etapele de construcție și de componentele artistice care trebuie să fie conservate in situ din celelalte epoci și stiluri: romană, medievală, renascentistă, barocă și rococo.

În perioada de implementare, a proiectului, Centrul Expozițional Corp E, pentru care va fi depusă documentația de acreditare ca Muzeu al Principatului Transilvaniei, va fi introdus în circuitul turistic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag Într-o atmosferă de unitate, Dumitru Deoancă a fost ales candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag. Acesta a primit sprijinul și încrederea colegilor săi pentru a candida la funcția de primar. Dumitru are o experiență de 8 ani în politica locală și a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea