Rămâi conectat

Ştirea zilei

Demersuri pentru înfiinţarea unui centru de recuperare neuro-motorie a copiilor la Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Asociaţia „MariaBeatrice” Alba Iulia intenţionează să înfiinţeze un centru de recuperare neuro-motorie a copiilor diagnosticaţi cu grave probleme de sănătate, ne-a anunţat prof. Sebastian Onac, preşedintele asociaţiei. Totul a pornit de la boala fetiţei sale, Maria Beatrice, o fetiţă de 2 ani şi 5 luni, cu grave probleme de sănătate. La 5 luni a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză spastic-diskinetică. În primul an şi jumătate de viaţă a avut 9 internări la clinici din Cluj şi Sibiu. Anul trecut, în luna august, Maria Beatrice a avut o operaţie de implant de celule stem în Germania, unde Sebastian Onac şi soţia sa, Iulia, au fost sprijiniţi de părintele Mihail Bross şi de credincioşii parohiei acestuia din Dusseldorf, iar din Alba Iulia, de pr. Sabin Vodă. De asemenea, fetiţa a fost dusă de două ori în Ucraina, la Clinica Internaţională de Reabilitare Psihomotorie din Truscavets, pentru terapie pre- şi post-operatorie. Numai demersurile de anul trecut au costat 19.000 de euro, cu mult peste posibilităţile financiare ale celor doi profesori, care au făcut tot ceea ce le-a stat în putinţă pentru a strânge aceşti bani.
Acum, fetiţa vrea să stea pe picioare şi să păşească dacă este susţinută, înţelege mai mult, ştie să dea la cerere obiectul pe care îl are în mânuţă şi îşi arată preferinţele pentru o jucărie sau alta. În ciuda micilor progrese făcute, totuşi, deficienţele sunt încă mari: poate să stea în şezut doar sprijinită, nu merge, nu vorbeşte şi nu are încă un control bun al poziţiei capului.
„Fetiţa noastră are nevoie de mulţi ani de tratament şi terapie. Astfel ne-am gândit că am putea să o ajutăm pe Maria Beatrice şi pe alţi copii aflaţi în situaţia ei, dacă am înfiinţa un mic centru de recuperare neuro-motorie având specificul acestei afecţiuni, centru care să aibă în dotare aparatură asemănătoare cu cea a clinicilor din străinătate, inclusiv bazin pentru hidroterapie şi, bineînţeles, asistenţă de specialitate. Mai mult, fetiţa noastră, deşi nu aleargă, are nevoie de socializare şi dorim să-i creăm un cadru în care să se dezvolte alături de copii asemănători ei şi de părinţii lor. În acest scop am deschis un ONG cu numele «MariaBeatrice», pentru a atrage fonduri în vederea înfiinţării acestui mic centru în care să existe şi o grupă specială de grădiniţă.
Pentru înfiinţarea acestui mic centru avem nevoie de un teren pe care se poate construi, sau un imobil chiar dezafectat, care poate fi reabilitat. Noi deţinem în Alba Iulia un teren de 1.000 mp, dar este situat într-o zonă mai greu accesibilă copiilor cu dizabilităţi şi oferim acest teren la schimb cu un imobil sau teren situat într-o zonă uşor accesibilă acestor copii, pentru a putea înfiinţa acest mic centru. Facem un apel la cei care sunt în măsură să ne ajute financiar şi logistic pentru a bucura nişte copii, atât cât pot ei să se bucure şi pentru a le da speranţă şi linişte părinţilor lor, iar datele de contact sunt: [email protected] yahoo.com, tel. 0754/85.92.67, [email protected] com, tel. 0741/28.83.03. În 19 decembrie 2010 am organizat un spectacol de colinde la Dusseldorf-Germania, iar în perioada martie – aprilie vom organiza în Alba Iulia şi Sebeş un spectacol de operetă, vom încerca să atragem sponsorizări de la firme şi 2% de la angajaţi.
Toate acestea sperăm să ajute la dezvoltarea acestui proiect. Blogul http://mariabeatrice. wordpress.com prezintă în detaliu demersurile pe care le-am făcut pentru recuperarea fetiţei noastre. Tot aici, la secţiunea «documente medicale», găsiţi istoricul medical al fetiţei, împreună cu documentele justificative”, a declarat prof. Sebastian Onac, tatăl micuţei Beatrice.
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Un accident rutier a avut loc marți, 8 noiembrie, în jurul orei 23.00, pe DN1, în zona localității Cunța.

Secția de Pompieri Sebeș intervine cu o autospecială de stingere, un modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B2, pentru asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs pe DN 1, în raza localității Cunța, care a implicat un autocamion care transporta cereale și care s-a răsturnat.

Din primele informații, în urma accidentului rutier nu sunt victime.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

„Vreau și eu căsuța mea” – Campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia. Cum poți ajuta un patruped să aibă cușca lui

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vreau și eu căsuța mea” este campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia, prin care oricine dorește poate ajuta un patruped să aibă cușca lui.

„Vreau și eu căsuța mea” este campania de strângere de fonduri cu ajutorul căreia sperăm să putem achiziționa cuști pentru cei 30 de căței, din adăpostul public de câini abandonați de stăpân Alba Iulia, care dorm momentan doar pe palet.

Elit - Gustul Desăvârșit

Știm ce înseamnă iarna în adăpost și am vrea ca fiecare câine de acolo să aibă bucuria unei cuști cu paie în care să se adăpostească și de unde să viseze la viitoarea familie.

Dacă doriți să susțineți inițiativa noastră o puteți face donând efectiv o cușca sau achiziționând unul dintre produsele nostre personalizare.

Costul unei cuști din lemn făcută la comnadă ,ținând cont de dimensiunile fiecărui țarc, ajunge la aproximativ 375 lei.

În comentariul fiecărei fotografii o să menționăm denumirea produsului, culorile și dimensiunile disponibile dar și donația în schimbul careia o să puteți achiziționa respectivul produs.

Comenzile se fac doar prin mesaj privat pe pagina noastră!!!”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții asociației.

Pentru cei care nu doresc achiziționarea unui produs dar vor să contribuie cu orice sumă atașăm conturile mai jos:

-RO94BTRLRONCRT0470679601
-RO44BTRLEURCRT0470679601
-Paypal: [email protected]
Recipient: Asociația Prietenii lui Azor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Un incendiu a izbucnit marți seara, în jurul orei 21.30, la o locuință din comuna Șpring.

Secția de Pompieri Sebeș în cooperare cu SVSU Șpring intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, in localitatea Spring pentru lichidarea unui incendiu.

Din informațiile preliminare primite ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE: În urma ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat că incendiul se manifesta la o anexa gospodăreasca fără pericol de propagare si fără victime.

UPDATE2: Incendiul a fost lichidat fără probleme deosebite, a ars o afumătoare pe aproximativ 3 mp.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea