Rămâi conectat

Ştirea zilei

Demersuri pentru înfiinţarea unui centru de recuperare neuro-motorie a copiilor la Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociaţia „MariaBeatrice” Alba Iulia intenţionează să înfiinţeze un centru de recuperare neuro-motorie a copiilor diagnosticaţi cu grave probleme de sănătate, ne-a anunţat prof. Sebastian Onac, preşedintele asociaţiei. Totul a pornit de la boala fetiţei sale, Maria Beatrice, o fetiţă de 2 ani şi 5 luni, cu grave probleme de sănătate. La 5 luni a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză spastic-diskinetică. În primul an şi jumătate de viaţă a avut 9 internări la clinici din Cluj şi Sibiu. Anul trecut, în luna august, Maria Beatrice a avut o operaţie de implant de celule stem în Germania, unde Sebastian Onac şi soţia sa, Iulia, au fost sprijiniţi de părintele Mihail Bross şi de credincioşii parohiei acestuia din Dusseldorf, iar din Alba Iulia, de pr. Sabin Vodă. De asemenea, fetiţa a fost dusă de două ori în Ucraina, la Clinica Internaţională de Reabilitare Psihomotorie din Truscavets, pentru terapie pre- şi post-operatorie. Numai demersurile de anul trecut au costat 19.000 de euro, cu mult peste posibilităţile financiare ale celor doi profesori, care au făcut tot ceea ce le-a stat în putinţă pentru a strânge aceşti bani.
Acum, fetiţa vrea să stea pe picioare şi să păşească dacă este susţinută, înţelege mai mult, ştie să dea la cerere obiectul pe care îl are în mânuţă şi îşi arată preferinţele pentru o jucărie sau alta. În ciuda micilor progrese făcute, totuşi, deficienţele sunt încă mari: poate să stea în şezut doar sprijinită, nu merge, nu vorbeşte şi nu are încă un control bun al poziţiei capului.
„Fetiţa noastră are nevoie de mulţi ani de tratament şi terapie. Astfel ne-am gândit că am putea să o ajutăm pe Maria Beatrice şi pe alţi copii aflaţi în situaţia ei, dacă am înfiinţa un mic centru de recuperare neuro-motorie având specificul acestei afecţiuni, centru care să aibă în dotare aparatură asemănătoare cu cea a clinicilor din străinătate, inclusiv bazin pentru hidroterapie şi, bineînţeles, asistenţă de specialitate. Mai mult, fetiţa noastră, deşi nu aleargă, are nevoie de socializare şi dorim să-i creăm un cadru în care să se dezvolte alături de copii asemănători ei şi de părinţii lor. În acest scop am deschis un ONG cu numele «MariaBeatrice», pentru a atrage fonduri în vederea înfiinţării acestui mic centru în care să existe şi o grupă specială de grădiniţă.
Pentru înfiinţarea acestui mic centru avem nevoie de un teren pe care se poate construi, sau un imobil chiar dezafectat, care poate fi reabilitat. Noi deţinem în Alba Iulia un teren de 1.000 mp, dar este situat într-o zonă mai greu accesibilă copiilor cu dizabilităţi şi oferim acest teren la schimb cu un imobil sau teren situat într-o zonă uşor accesibilă acestor copii, pentru a putea înfiinţa acest mic centru. Facem un apel la cei care sunt în măsură să ne ajute financiar şi logistic pentru a bucura nişte copii, atât cât pot ei să se bucure şi pentru a le da speranţă şi linişte părinţilor lor, iar datele de contact sunt: iuliaonac@ yahoo.com, tel. 0754/85.92.67, sebaonac@yahoo. com, tel. 0741/28.83.03. În 19 decembrie 2010 am organizat un spectacol de colinde la Dusseldorf-Germania, iar în perioada martie – aprilie vom organiza în Alba Iulia şi Sebeş un spectacol de operetă, vom încerca să atragem sponsorizări de la firme şi 2% de la angajaţi.
Toate acestea sperăm să ajute la dezvoltarea acestui proiect. Blogul http://mariabeatrice. wordpress.com prezintă în detaliu demersurile pe care le-am făcut pentru recuperarea fetiţei noastre. Tot aici, la secţiunea «documente medicale», găsiţi istoricul medical al fetiţei, împreună cu documentele justificative”, a declarat prof. Sebastian Onac, tatăl micuţei Beatrice.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea