// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Delegație din Alba, formată din șefi de la CJ, la Serbările Consulare de la Lyon, unde promovează județul cu icoane și obiecte de artizanat

O delegație formată din mai mulți șefi de la Consiliul Județean Alba, dar și din membrii ai Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba, respectiv meșteri tradiționali din județ vor participa în perioada 22-24 iunie la  Serbările Consulare de la Lyon, unde vor promova județul recreerea unor ateliere meșteșugărești, în care se vor realiza diverse animații pentru public și prin reconstituirea interiorului unei case tradiționale, unde vor fi expuse icoane pe sticlă și obiecte de artizanat.

”Se aprobă participarea la ediţia din 2018 a Serbărilor Consulare de la Lyon, Franța, în perioada 20-26 iunie 2018, a următorilor reprezentanţi ai Judeţului Alba: Dumitru FULEA – Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Dan Mihai POPESCU – administrator public al Județului Alba, Alexandru PAL – manager al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Paul Marius HAŢEGAN – şef serviciu – Serviciul administrativ, George Daniel ŞINCA – consilier – Cabinetul Preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Cornelia Carmen MĂDĂRAŞ – consilier – Compartimentul relaţii internaţionale şi comunicare. Se aprobă transportul, în perioada 20-26 iunie 2018, a Ansamblului Folcloric al Judeţului Alba, pentru a participa la ediţia din 2018 a Serbărilor Consulare de la Lyon, Franța. Cheltuielile aferente participării la ediţia din 2018 a Serbărilor Consulare de la Lyon, Franța, vor fi suportate din bugetul propriu al Judeţului Alba pentru anul 2018”, se arată într-un proiect de hotărâre aprobat în ședința extraordinară de miercuri a CJ Alba.

În contextul aniversării Centenarului Marii Uniri, având în vedere importanța deosebită a Județului Alba în istoria României și aportul său istoric la crearea statului național unitar modern, precum și relațiile de parteneriat stabilite între Departamentul Rhône și Județul Alba, Consulatul General al României la Lyon oferă Județului Alba calitatea de invitat de onoare al ediției 2018 a Serbărilor Consulare de la Lyon, organizate în perioada 22-24 iunie 2018 și, totodată, calitatea de reprezentant unic al României la această manifestare, se arată în proiect.

Serbările Consulare reprezintă un eveniment anual, organizat de către Primăria Metropolei Lyon (al doilea oraș ca importanță al Franței), pentru celebrarea multiculturalismului și spiritului internaționalist al metropolei. Anul acesta, va reuni delegații reprezentând 49 de consulate de pe întreg mapamondul, într-o prezentare de anvergură a culturii, tradițiilor și atracțiilor turistice ale fiecărui participant.

Pavilionul României – dedicat exclusiv Județului Alba – va fi astfel organizat încât să permită promovarea patrimoniului tradițional al Județului Alba, prin prezența unor meșteri tradiționali și recreerea unor ateliere meșteșugărești, în care se vor realiza diverse animații pentru public și prin reconstituirea interiorului unei case tradiționale, unde vor fi expuse icoane pe sticlă și obiecte de artizanat. Ansamblul Folcloric al Județului Alba, din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, va susține momente artistice în spațiul expozițional, dar și pe scena centrală, pentru a contribui la succesul prezenței românești la ediția din acest an aniversar a Serbărilor Consulare de la Lyon.

În fiecare vară, începând cu anul 2001, administrația Metropolei Lyon organizează, în cel mai cunoscut scuar din centrul orașului, un eveniment de diplomație publică intitulat Serbările Consulare, ce reunește circa 50 de delegații ale țărilor de pe întreg globul ce au reprezentanțe consulare la Lyon. Centrul orașului Lyon se transformă într-un sat internațional, în care publicul poate vizita standurile participanților, pentru a descoperi elemente de artă, cultură, turism și economie specifice fiecărei țări.

În ultima zi a sărbătorii, va fi organizată și o paradă a manifestanților, care vor purta portul tradițional specific fiecărei țări, pe un traseu de circa doi kilometri, în centrul orașului Lyon.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419