// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
ALBAFEST - 2019

Delegaţi din 14 judeţe transilvane vor reconstitui Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia

De 1 decembrie 2018, la Alba Iulia, delegați din 14 județe transilvane vor reconstitui Marea Adunare Națională în cadrul căreia, ca acum 100 de ani, se va da citire proclamației de Unire (Rezoluțiunea Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia). Acum un secol se decreta că:

”Adunarea Națională a tuturor Românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba-Iulia în ziua de 18 Noiembrie/1 Decembrie 1918, decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România. Adunarea Națională proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al națiunii române la întreg Banatul cuprins între râurile Mureș, Tisa și Dunăre”.

Citește și: PROGRAM 1 DECEMBRIE

Proiectul reconstituirii este susținut de Consiliul Județean Alba.

”Pe data de 1 Decembrie 2018, la proiectul pe care l-am construit alături de toți transilvănenii, vor veni delegați din 14 județe. Este și o sărbătoare a portului popular autentic, deci îi rog pe toți primarii din Alba care desemnează delegați pentru reconstituirea Marii Adunări Naționale să fie foarte atenți la costumele populare, să ilustreze cât mai autentic zona din care provin, fără adaosuri inutile. CJ Alba a pregătit pentru fiecare delegație steaguri tricolore, banderole tricolore. Primăriile vor fi informate din timp despre locurile de parcare și despre locurile de întâlnire.

CITEȘTE ȘI: 1 Decembrie 2018, la Alba Iulia: Parada și PROGRAMUL ceremoniilor militare

La 11.30 fix se va pleca în marș de sus de la Schit ca mai apoi, la ora 12.00, pe platoul din fața Catedralei Reîntregirii se va citi, ca acum 100 de ani, declarația de Unire”, a explicat directorul Compartimentului Centenar din cadrul CJ Alba, Dan Popescu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419