Rămâi conectat

Curier Județean

Definitivat 2014. Luni, la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia are loc proba scrisă a examenului

Dragoş Suciu

Publicat

în

2907_HccProba scrisă a examenului de definitivat 2014 are loc luni, 14 iulie, de la ora 10.00, conform calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale. În județul Alba, examenul de va desfășura la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și sunt așteptați peste 150 de candidați dintre care cei mai mulți învățători – 38, educatoare – 22, limba română – 17, educație fizică – 16, engleză – 12, matematică – 10.

Cum se desfășoară proba scrisă a examenului de definitivat 2014

Pentru proba scrisa a examenului de definitivat 2014, Centrul National de Evaluare si Examinare stabilește minimum 3 variante de subiecte si baremele de evaluare aferente.

Examenul scris de definitivat începe la ora 10:00, iar durata de redactare a lucrării este de 4 ore

Prezentarea comisiei la centrul de examen se face in intervalul orar 7 – 7:30, pe baza buletinului/cârtii de identitate si a delegației de serviciu

Accesul candidaților in centrul de examen la proba scrisa se face in intervalul 8:00 – 8:45, pe baza actului de identitate valabil – carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate – ori, in lipsa acestuia, pe baza pașaportului in termen de valabilitate.

Candidații si asistenții supraveghetori nu pot avea asupra lor, in sala de examen, genți, poșete, ziare, reviste, cârti, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanta. Materialele nepermise vor fi depuse in sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea in sala de examen.

In fiecare sala de examen se repartizează candidați care susțin examenul la cel puțin doua discipline diferite.

Supravegherea fiecărei săli se asigura de către 2 – 3 asistenți supraveghetori

Din momentul deschiderii plicului cu subiecte, niciun candidat nu mai poate părăsi sala decât daca preda lucrarea si semnează de predare. Candidații care nu se afla in sala in momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai susține examenul in sesiunea respectiva.

Pentru redactarea lucrărilor se folosește cerneala sau pix de culoare albastra; desenele/graficele se executa cu creion negru. Candidații pot avea, in sala de examen, dicționare pentru disciplinele latina sau greaca veche si planuri de conturi pentru disciplinele economice.

Candidații care in timpul desfășurării probei scrise sunt surprinși copiind, primind sau transmițând soluții cu privire la subiecte sunt eliminați din examen, încheind-se un proces verbal in acest sens de către asistenții supraveghetori ori membrii comisiei de examen. Candidații eliminați pierd dreptul de înscriere la examen in sesiunea imediat următoare. Aceeași măsura se aplica si pentru orice alta tentativa de frauda.

Candidatul care se retrage din proprie inițiativa poate solicita anularea lucrării, pe baza unei declarații, preda lucrarea si foaia cu subiecte si părăsește sala după cel puțin o ora, dar nu la mai mult de 3 ore de la deschiderea plicului cu subiecte. In acest caz, lucrarea scrisa nu este evaluata, iar in statistici candidatul respectiv se considera retras, cu dreptul de a se înscrie in sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale.

In cazuri excepționale, daca un candidat solicita părăsirea temporara a salii, el este însoțit de unul dintre asistenții supraveghetori pana la înapoierea in sala de examen, fără a beneficia de prelungirea timpului alocat rezolvării subiectelor.

  • 14 iulie 2014: Susținerea probei scrise
  • 19 iulie 2014: Afișarea rezultatelor
  • 19 – 20 iulie 2014: Înregistrarea contestațiilor si transmiterea acestora la centrele de evaluare
  • 21 – 23 iulie 2014: Rezolvarea contestațiilor
  • 24 iulie 2014: Afișarea rezultatelor finale
  • 25 iulie – 10 august 2014: Transmiterea la Ministerul Educației Naționale a tabelelor nominale cu candidații admiși si validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației naționale
  • 10 – 14 august 2014: Eliberarea de către inspectoratele școlare a adeverințelor de promovare a examenului de definitivare in învățământ

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea