Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

DECLARAȚIE POLITICĂ| Deputatul Florin Roman: Este timpul ca doamna Renate Weber să plece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A sosit, în cele din urmă, momentul în care Avocatul PSD, nicidecum al Poporului, doamna Renate Weber, să plece din această funcție.

Cererea pe care am făcut-o, încă de anul trecut, în vederea revocării doamnei Weber din funcție, a fost perpetuu ignorată de majoritatea toxică PSD, care a făcut scut în jurul domniei sale, însă acum putem – și trebuie – să reparăm nedreptățile trecutului. Pentru a ne readuce aminte faptele doamnei Weber, care fac necesară și de bun-simț destituirea sa, amintim declanșarea mecanismului național privind prevenirea torturii, cu privire la unitățile sanitare care tratează pacienți COVID-19, mecanism instituit fără a se comunica unităților sanitare respectivul act administrativ care a stat la baza declanșării procedurii de monitorizare și prin care și-a depășit flagrant atribuțiile conferite de Constituție și legile în vigoare.

Mai mult, prin înștiințarea semnată de adjunctul Avocatului Poporului, adresată unităților vizate de monitorizare, se solicită documente medicale cu un conținut complet de date, care intră sub incidența mecanismului european de protecție a datelor personale, emise în perioada stării de urgență, deși monitorizarea, după cum reiese din înștiințare, urma să fie întreprinsă pe perioada stării de alertă.

Așadar, considerăm că prin aceste acțiuni, doamna Weber și instituția pe care o conduce au generat confuzie, afectând buna funcționare a sistemului medical românesc. Mai mult decât atât, doamna Weber a arătat limpede interesele cui le servește atunci când a atacat la Curtea Constituțională legea de modificare a Codului Fiscal, adoptată de Parlamentul României la 17 iunie 2020, prin care se opera o impozitare drastică a pensiilor speciale. Deși curentul popular majoritar indica, fără putință de tăgadă, dorința eliminării acestei inechități din sistemul public de pensii, doamna Renate Weber, benficiară directă de pensie specială, a dorit să oprească o lege care îi afecta nemijlocit interesul patrimonial. Prin acțiunea sa, în calitate de Avocat al Poporului, doamna Weber a încălcat dispozițiile legale în vigoare în materia conflictului de interese.

 Doamnelor și domnilor deputați,

Așa cum stipulează legea, Avocatul Poporului este revocat din funcție ca urmare a încălcării Constituției și a legilor țării, lucru de care doamna Renate Weber se face vinovată. Cât timp a ocupat această demnitate, a servit numai interesele proprii și pe cele ale partidului aflat la guvernare în acea perioadă, și NU pe cele ale poporului român, așa cum însuși numele funcției îndeamnă!

Prejudiciile pe care le-a adus doamna Weber imaginii și legitimității acestei funcții sunt foarte mari, iar orice zi cu domnia sa la conducerea uneia dintre instituțiile fundamentale ale statului democratic românesc nu face decât să agraveze starea de fapt! Prin urmare, fac apel la toți colegii din coaliție, atât deputați, cât și senatori, să încuviințeze eliberarea din funcția de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber. Astfel, vom putea transmite un semnal ferm către oricine a fost sau va fi numit într-o funcție de demnitate publică și crede că nu poate fi tras la răspundere pentru acțiunile sale împotriva legii și a interesului general.

 

 Vă mulțumesc!

Deputat PNL de Alba

 Florin Claudiu Roman


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea