Rămâi conectat

Ştirea zilei

Decizie ÎCCJ: Închisoare cu suspendare pentru avocatul Radu Chebuțiu de la Baroul Hunedoara

Publicat

în

chebutiuAvocatul Radu Chebuțiu, de la Baroul Hunedoara, a rămas cu condamnarea de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare pentru trafic de influență, în urma deciziei pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție în data de 18 noiembrie 2013.

Admite recursurile declarate de Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia și de inculpatul Chebuțiu Radu Flaviu împotriva sentinței penale nr.36 din 19 martie 2013 a Curții de Apel Alba Iulia – Secția Penală și pentru Cauze cu Minori. Casează, în parte, sentința penală atacată, numai în ceea ce privește greșita schimbare a încadrării juridice și greșita obligare a inculpatului la restituirea sumelor către martorul denunțător Hârciagă Marius și, rejudecând: În baza art.334 din Codul de procedură penală, schimbă încadrarea juridică a faptei savârșită de inculpatul Chebuțiu Radu Flaviu din infracțiunea de trafic de influență în formă continuată, prev. de art.257 alin.1 Cod penal raportat la art.6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.41 alin.2 din Codul penal în infracțiunea de trafic de influență în formă simplă, prev. de art.257 alin.1 Cod penal raportat la art.6 din Legea nr.78/2000. În baza art.257 alin.1 Cod penal raportat la art.6 din Legea nr.78/2000 condamnă pe inculpatul Chebuțiu Radu Flaviu la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare. În baza art.71 alin.1 din Codul penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevazute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice) și lit.b (dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat), pe durata și în condițiile art.71 alin.2 din Codul penal. În temeiul art.81 alin.1 si art.82 alin.1 din Codul penal, suspendă condiționat executarea pedepsei principale de 2 ani și 6 luni închisoare pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 6 luni. În temeiul art.71 alin.5 din Codul penal, pe durata suspendării condiționate a executării pedepsei închisorii se suspendă și executarea pedepsei accesorii. Pune în vedere inculpatului dispozițiile art.83 alin.1 din Codul penal, conform cărora, dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârșit din nou o infracțiune, pentru care s-a pronunțat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanța revocă suspendarea condiționată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopește cu pedeapsa aplicată pentru noua infracțiune. În temeiul art.88 alin.1 din Codul penal, deduce din pedeapsa de 2 ani si 6 luni închisoare durata reținerii și a arestării preventive a inculpatului începând cu data de 11.09.2012 și până în data de 17.09.2012. În temeiul art.61 alin.4 din Legea nr.78/2000, dispune restituirea către denunțătorul Hârciagă Marius a sumelor de 6.000 lei și 1.100 euro. Menține celelalte dispoziții ale hotărârii atacate. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 50 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiției. Definitivă. Pronunțată în ședintă publică, azi 18 noiembrie 2013”, se arată în soluția publicată pe portalul instanței.

Reamintim că Radu Chebuțiu din Aiud, de profesie avocat, membru al Baroului Hunedoara, a fost acuzat că ar fi pretins şi primit bani de la un client pentru a interveni pe lângă medicii legişti în vederea obţinerii unui certificat medico-legal care să confirme o alcoolemie mai mică decât în realitate.

Electrica Furnizare Discount

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia, a rezultat că în calitate de avocat al Baroului Hunedoara, în cursul anului 2012, Radu Chebuțiu a pretins și primit sumele de 6.000 lei și 1.100 euro de la un denunțător, lăsând să se înțeleagă va interveni pe lângă funcționarii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Alba și Institutului de Medicină Legală Cluj-Napoca, astfel încât, la analiza toxicologică, să se obțină un rezultat al alcoolemiei favorabil denunțătorului, de natură a nu atrage răspunderea penală a acestuia și implicit anularea permisului de conducere. Persoana denunțătoare fusese oprită în trafic de organele de poliție rutieră pe raza municipiului Alba Iulia, în timp ce conducea un autovehicul pe drumurile publice și a fost testată cu aparatul etilotest care a indicat o valoare peste limita legală admisă, fiind apoi condusă la Spitalul Județean Alba pentru recoltarea probelor biologice de sânge și stabilirea alcoolemiei.

Dosarul a fost judecat de Curtea de Apel Alba Iulia. (R.S.)

Publicitate

Ştirea zilei

LISTA| Unde se pot VACCINA anti-COVID cetățenii din județul Alba, în acest weekend: PROGRAMUL centrelor și unde se organizează maratoanele de vaccinare

Publicat

în

Unde se pot VACCINA anti-COVID cetățenii din județul Alba, în acest weekend: PROGRAMUL centrelor și unde se organizează maratoanele de vaccinare

Cetățenii din județul Alba, care doresc să se imunizeze împotriva virusului pandemic, se pot deplasa la centrele de vaccinare organizate pentru aceștia de către autorități, în această perioadă.

Astfel, la solicitarea ziarulunirea.ro, DSP Alba a transmis următoarea listă, care conține adresele centrelor de vaccinare din județul nostru.

CENTRE DE VACCINARE

Electrica Furnizare Discount
 • Sala de sport Liceul Alexandru Domșa ALBA IULIA, Str.Tudor Vladimirescu nr. 143 – program 8.00-20.00
 • Sala de sport Universitatea 1 Decembrie ALBA IULIA, Str. V. Alecsandri FN -program 8.00-20.00
 • Centrul de zi pentru persoane vîrstnice SEBEȘ, Str. Aleea Lac nr. 12 – program 8.00-20.00
 • Sala de sport AIUD Str. Tribun Tudoran nr. 5 – program 8.00-20.00
 • Sala de sport Liceul Tehnologic Silvic CÂMPENI, Str. Izvoarelor nr. 2 – program 8.00-20.00
 • Centrul Cultural Iacob Mureșianu BLAJ, Str. Republicii nr. 36 – program 8.00-20.00
 • Foaierul Centrului Cultural CUGIR – Str. I. L.Caragiale nr. 5, CUGIR – program 8.00-20.00
 • Sala de sport TEIUȘ – Str. Clujului nr. 80 – program 8.00-20.00
 • Sala de sport Școala Gimnaziala Lucian Blaga OCNA MUREȘ, Str. 9 Mai nr. 2 – program 8.00-15.00
 • Cantina Liceului Corneliu Medrea ZLATNA, Str. T. Vladimirescu nr. 14 – program 14.00-20.00
 • Centrul de zi pentru persoane vârstnice IGHIU, Str. Școlii nr. 56, vineri-sâmbătă – program 14.00-18.00, duminică 31.10.2021 – program 14.00-20.00

MARATONUL VACCINĂRII

 • Sala de sport Liceul Alexandru Domșa ALBA IULIA, Str.Tudor Vladimirescu nr. 143 – program vineri-sâmbătă 20.00-3.00
 • Centrul de zi pentru copii și persoane adulte cu dizabilități SEBEȘ, Str. Lucian Blaga nr. 45 A – program vineri-sâmbătă 8.00-20.00â

Aproape 151.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, au anunţat miercuri reprezentanţii CNCAV. Dintre aceştia, peste 111.000 au făcut prima doză.

Astfel, din cele 150.935 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 111.556 au primit prima doză, 11.607 pe cea de-a doua, iar 27.772 de români au fost vaccinaţi cu a treia doză.

6.732.868 de români au primit de la începutul campaniei de vaccinare prima doză, iar 6.110.949 au schema completă de vaccinare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier MORTAL pe raza localității Lancrăm: Un pieton a fost acroșat de un autoturism

Publicat

în

FOTO| ACCIDENT rutier MORTAL pe raza localității Lancrăm: Un pieton a fost acroșat de un autoturism

Miercuri, 28.10.2021, pe raza localității Lancrăm, un pieton s-a angajat în traversarea autostrăzii A1 și a fost lovit mortal de un autoturism.

Traficul a fost îngreunat în zona accidentului și s-a circulat pe banda 1 și pe banda de urgență. Banda 2  a fost închisă până aproximativ în jurul orei 23:30.

Traficul a fost deviat de pe autostrada A1 prin Sebeș, în urma accidentului care a avut loc la km 309, sensul de mers spre Sibiu. Transmit reprezentanții DRDP prin canalul specific de comunicare.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se va deschide circulația în acest an?

Publicat

în

Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se vadeschide circulația în acest an?

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda, grecii de la Aktor, în mod paradoxal, s-au mobilizat mai bine ca niciodată. În acest moment, aproape tot acest segment de autostradă este asfaltat, cel puțin în ce privește corpul autostrăzii. Potrivit informațiilor obținute de ziarulunirea.ro, în următoarele cinci zile lucrătoare, cu excepția zonei de la alunecarea de teren de la Oiejdea, vom avea asfalt pe tot lotul.

Cea mai mare problemă a acestui segment de autostradă a reprezentat-o alunecarea de teren de la Oiejdea, dar ea nu constituie un impediment, pentru deschiderea traficului, întrucât deja este asfaltat un sens de mers și se va putea circula cu restricții și limitări de viteză.

Electrica Furnizare Discount

La kilometrul 26, în zona pasajului rutier peste calea ferată de la Teiuș, s-a asfaltat deja un sens de mers și se lucrează la al doilea. Tot aici, firma Retter, lucrează la ridicarea CIM-ului, dar aceste lucrări vor putea fi finalizate după deschiderea traficului rutier.

Pe o mare parte din autostradă sunt deja efectuate maracajele rutiere, și se lucrează în continuare la acestea.

A fost montată o parte din semnalizarea rutieră și se lucrează în continuare la parapeți și la montarea gardurilor exterioare de protecție a autostrăzii.

La kilometrul 40, un alt punct cheie, lucrările au avansat considerabil, supratraversarea pe care DJ 142L o are la autostradă, fiind aproape realizată. Au fost făcute rampele, iar astăzi se montau panouri fonoabsorbante.

Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda arată în acest moment incredibil de bine și există toate premisele ca în acest an să fie dat în trafic. Nu credem că cineva va dori să lase un segment de autrostradă muzeu, în conditiile în care traficul pe DN1 este infernal. Deci există toate șansele ca în acest an să circulăm pe autostradă de la Alba Iulia până la Cluj.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare