Rămâi conectat

Ştirea zilei

Decizie a Curții de Apel Târgu Mureș: Cum au scăpat 20 de inculpați din dosarul de criminalitate organizată privind gruparea ”Bologa” din Sebeş, după mai bine de 10 ani de judecată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Decizie a Curții de Apel Târgu Mureș: Cum au scăpat 20 de inculpați din dosarul de criminalitate organizată privind gruparea ”Bologa” din Sebeş, după mai bine de 10 ani de judecată

Instanţa din Târgu Mureş a decis în 6 decembrie 2018 să menţină decizia anterioară a Tribunalului Harghita, unde s-a pronunţat, în martie 2018, hotărârea de încetare a procesului penal ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale a inculpaţilor. Instanţa a decis în schimb să admită apelul în ceea ce priveşte latura civilă a cauzei.

”Desfiinţează hotărârea atacată doar pe latura civilă şi trimite cauza spre rejudecare Tribunalului Harghita. Menţine toate dispoziţiile instanţei de fond privitoare la latura penală a cauzei”, se precizează în minuta soluţiei de la Curtea de Apel.

Cu alte cuvinte, inculpaţii nu au scăpat încă de posibilitatea de a fi obligaţi la achitarea prejudiciului constatat prin rechizitoriul DIICOT Alba Iulia, în valoare de peste 5 milioane de lei. Un număr de 20 de persoane care au făcut parte dintr-o grupare infracţională trimisă au fost trimise în judecată, în 2008, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, complicitate la furt calificat, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură.

Dosarul a trecut de patru ori de instanţa de fond şi a fost returnat tot de atâtea ori pentru a fi rejudecat. Acum va fi rejudecată pentru a cincea oară latura civilă a cauzei. Instanţa a stabilit încetarea procesului penal ca urmare a a intervenirii prescripţiei răspunderii penale privind pe inculpaţi. Doar pentru patru dintre aceştia s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea judecăţii pentru infracţiunea de spălare a banilor.

Este vorba despre cei mai importanţi membri ai grupării: Bologa Petru, Bologa Petru Răzvan şi Bologa Maria, toţi din Alba, respectiv Zamfira Mihai din Mehedinţi. Acest dosar nu a intrat încă în faza de cercetare judecătorească pe motiv că nu a fost finalizată judecată în cauza principală.

La pecheziţiile din urmă cu mai bine de 10 ani au fost ridicate în vederea cercetărilor aproximativ 12 tone de materiale neferoase, patru autoturisme şi autoutilitare, arme albe, bijuterii din aur, 50.000 de lei în numerar, acte financiar contabile şi evidenţele duble întocmite de inculpaţi.

Gruparea cu ”sediul” central în municipiul Sebeş era specializată în furt de fier vechi din societăţi comerciale şi a acţionat timp de mai mulţi ani pe raza judeţelor Alba, Hunedoara şi Mehedinţi. A fost anihilată în noiembrie 2007, iar un an mai târziu dosarul a fost trimis în judecată.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea