Rămâi conectat

Ştirea zilei

Decanul Baroului Alba, Mihai Baco, a fost ales vicepreședinte al Uniunii Avocaților Europeni

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

avocat-mihai-bacoDecanul Baroului Alba, av. dr. Mihai Baco, va reprezenta Uniunea Avocaților Europeni, în calitate de vicepreședinte. Acesta a fost ales în funcție, luni, cu unanimitate de voturi, în cadrul Adunării Generale a Uniunii Avocaților Europeni de la Luxembourg.

”Este o mare onoare pentru mine că astăzi am fost ales în funcția de vicepreședinte al UAE. Nu este doar un succes personal, ci cred că este un succes al avocaturii românești.  Alegerea mea ca vicepreședinte reprezintă o recunoaștere a contribuției pe care avocatura românească o aduce la apărarea valorilor europene, a drepturilor și libertăților cetățenești”, ne-a declarat Mihai Baco.

Reamintim că av.dr. Mihai Baco participă, în perioada 20-22 noiembrie, la Adunarea Generală a Uniunii Avocaților Europeni, ce are loc la Curtea Europeană de Justiție de la Luxembourg.

Potrivit programului,  decanul Baroului Alba va lua parte la mai multe conferințe și dezbateri, la care vor participa președintele și vicepreședintele Curții Europene de Justiție, președintele și vicepreședintele Tribunalului General European, respectiv avocați și magistrați ale acestor foruri.

mihai-baco-vicepresedinte-uaeMihai Baco a declarat pentru ziarulunirea.ro că prima întâlnire cu înalții justițiari are loc luni, între orele 14.00 – 18.00.

”De la ora 14.00, voi participa la întâlnirea cu K. Lenaerts – președintele Curții Europene de Justiție,  A. Tizzano – vicepreședinte al CJUE, J.L. da Cruz Vilaca – președinte Camera CJUE, M. Wathelet – prim avocat general al CJUE, M. Jaeger – președintele Tribunalului General European, M. van der Wounde – vicepreședinte al Tribunalului General European”, a spus Baco.

În cadrul Adunării Generale a Uniunii Avocaților Europeni de la Luxembourg vor fi abordate mai multe teme: sistemul judiciar al Uniunii Europene, în lumina reformei sau cooperarea dintre Curtea de Justiție și instanțele naționale.

Av. dr. Mihai Baco a fost ales decan al Baroului Alba la începutul anului 2016. Membru al Baroului Alba din 1995, acesta se află la primul mandat.

Reamintim că avocatul Mihai Baco a organizat la Alba Iulia, în perioada 24-26 iunie, a XXX-a ediție a Congresului General al Uniunii Avocaților Europeni. La manifestare au participat personalități de prestigiu ale sistemului european, între care președintele Consiliului Superior al Magistraturii,  jud. Mircea Aron, procurorul general al României, Augustin Lazăr sau președintele UNBR, Gheorghe Florea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea