Rămâi conectat

Actualitate

De Ziua Europeană a Numărului de urgenţă 112, jandarmii din Alba îi învață pe elevi cum trebuie utilizat acest serviciu

Bogdan Presecan

Publicat

în

Jandarmeria Alba vor desfășura astăzi, 11 februarie, cu ocazia Zilei Europeane a Numărului de urgenţă 112, o activitate de informare și prevenire pentru elevii din clasele I-VIII și cadrele didactice ale școlii din Bărăbanț.

Jandarmii vor prezenta caracteristicile unei situții de urgență precum și regulile care trebuie respectate pentru semnalarea acesteia prin apel la 112.

Este important să se facă acest gen de educație, având în vedere faptul că la nivelul țării noastre, în anul 2012, peste 68% dintre apelurile la 112 s-au dovedit false. Situația este similară și la nivelul județului nostru unde aproape jumătate dintre aceste apeluri nu au fost reale. Peste 10.000 de persoane au fost sancționate anul trecut pentru apeluri false şi abuzive către numărul 112.

Este important să înțelegem că preluarea unui apel fals la 112 de către operator poate întârzia intervenția pentru un caz real, punându-se astfel în pericol viața victimelor la care trebuie intervenit de urgență, mai ales atunci când fiecare secundă este prețioasă pentru salvarea unei vieți.

La nivel național, cele mai multe apeluri la 112 au fost transferate către Ambulanţă (58,28 %), Poliţie (27,27 %), Pompieri / SMURD (12,25 %) şi Jandarmerie (2,08 %),

112 este Numărul  de Urgență pe care îl poate apela în toate ţările Uniunii Europene.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

3 Martie: Ziua mondială a vieții sălbatice

Ziarul Unirea

Publicat

în

În fiecare an, la 3 martie, începând cu 2014, se marchează Ziua mondială a vieții sălbatice. Ziua mondială a vieții sălbatice este sărbătorită în 2017, sub tema: ”Ascultați vocile tinere!”, potrivit wildlifeday.org. Aproape un sfert din populația Terrei are vârste cuprinse între 10 și 24 de ani, astfel încât trebuie depuse eforturi importante pentru a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea