Rămâi conectat

Curier Județean

De Ziua Copilului, tinerii din Tibru primesc cadou …un teren de sport

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tinerii din Tibru se vor putea bucura începând de sâmbătă, 1 iunie 2013, de noul teren de sport amenajat la ei în localitate. Construcţia acestuia a fost realizată la iniţiativa unor alţi tineri de la mai multe licee albaiuliene, printr-un proiect finanţat de Fundaţia Comunitară Alba, prin programul YouthBank. Inaugurarea noului teren (de la intrarea în localitate) va avea loc sâmbătă, 1 iunie, de la ora 12.00.

 Echipa „TinactTibru”, din localitatea Tibru, judeţul Alba, formată din  Alexandru Cruciţă, Petru Covrig, Paul Rusan şi liderul de echipă Claudiu Rusan, toţi elevi ai unor licee albaiuliene, având ca organizaţie gazdă Parohia Ortodoxă Tibru (preot paroh Tudor Man), anunţă finalizarea proiectului Acţionăm împreună pentru viitorul sănătos! „Mens sana in corpore sano!”. Prin acest proiect, echipa  va oferi posibilitatea unei vieţi sănătoase tinerilor din comunitate prin realizarea construcţiei unui teren sportiv amenajat, singurul de acest fel din satul Tibru.

 “Proiectul a fost implementat  datorită iubitorilor de sport din Tibru, care erau nevoiţi să se deplaseze pe distanţe mari pentru a desfăşura  activităţile preferate. Aproximativ 100 de tineri din sat vor beneficia de acest proiect, pe lângă cei care vor fi invitaţi la activităţile sportive care vor fi organizate în viitorul apropiat. Practicarea sportului este o metodă foarte eficientă de a-ţi păstra o sănătate de fier, iar activităţile sportive în echipă sunt o bună metodă de socializare şi de a-ţi întări spiritul competitiv, de aceea îi sfătuim pe toţi tinerii să îşi rezerve puţin timp şi pentru sport.

 Noi ne dorim să fim un exemplu pentru toţi cei care vor să facă  lucruri frumoase, dar le este teamă să încerce şi îi sfătuim pe tineri să nu renunţe la ceea ce şi-au propus. Mulţumim echipei YouthBank pentru oportunitatea pe care ne-au oferit-o şi îi încurajăm pe toţi cei care au idei bune să nu le irosească şi să aplice la acest program de finanţare”, precizează iniţiatorii proiectului”, spun membrii echipei TinactTibru.

 Proiectul  are ca partener local Primăria Comunei Cricău, cea care a pus la dispoziţie terenul necesar . Programul YouthBank are ca principali parteneri locali Consiliul Local şi Primăria Municipiului Alba Iulia, OTP Bank şi Dacia Market, fiind coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea