De râs sau de plâns? Un bărbat din România care nu a ieșit din casă de un an jumătate, infectat cu COVID-19

Un bărbat din România care nu a ieșit din casă de un an jumătate, infectat cu COVID-19

Situație nefericită la Șimleu Silvaniei, județul Sălaj. Un bărbat care nu a ieșit din casă de un an și jumătate este prima persoană infectată cu noul coronavirus din localitate.

Primarul Septimiu Țurcaș a spus vineri într-o intervenție pe Facebook că bărbatul a fost internat la spitalul din Șimleul Silvaniei, suport COVID, pentru o perioadă de 20 de ore, apoi a fost transferat la Spitalul de Infecţioase din Zalău.

ELIT

Bărbatul are 51 de ani, comorbidități și probleme de sănătate, potrivit Mediafax.

„Din păcate, primul caz de infecţie cu coronavirus a fost confirmat în oraşul Şimleu Silvaniei. O persoană din Şimleu Silvaniei, la primul test care i s-a făcut, a fost confirmat pozitiv. (…) Ceea ce este şi mai curios este faptul că persoana nu a ieşit din casă de cel puţin un an jumate, din informaţiile pe care le am eu”, a spus Ţurcaş.

Este posibil ca al doilea test să infirme infectarea

DSP Sălaj face o anchetă epidemiologică în acest caz pentru identificarea contacților bărbatului, care vor fi izolați acasă.

„Există posibilitatea ca primul test care a confirmat că persoana respectivă are virusul să nu se confirme la al doilea test”, a precizat primarul.

Septimiu Țurcaș a afirmat că firma care se ocupă de dezinfecție în oraș va interveni și în blocul în care locuiește bărbatul.

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...