De marți, DSP Alba și-a mărit capacitatea de testare la 200 de teste pe zi: Numărul va crește treptat în perioada următoare

Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, din cursul zilei de marți, laboratorul de la sediul DSP și-a mărit capacitatea de testare la 200 de teste COVID-19 pe zi, urmând ca în perioada următoare numărul sa crească treptat conform procedurilor.

Aparatura și echipamentele de specifice au ajuns în județul Alba, în urma unor contracte de comodat, cu titlul gratuit, la solicitarea conducerii DSP Alba, cu sprijinul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca și a Universității Politehnice București.

ELIT

Aparatura are o capacitate de realizare a 96 de teste COVID-19 pe un ciclu de opt ore, iar în 24 de ore se pot realiza maximum 180 de teste pentru depistarea COVID-19. Acestea se vor efectua strict persoanelor suspecte, conform definiției de caz.

Laboratorul DSP Alba este un laborator acreditat și autorizat atât Ministerul Sănătății cât și RENAR România și respectând toate normele prevăzute de legislația în domeniul.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...