Rămâi conectat

Curier Județean

De luni, la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia începe sesiunea de toamnă

Publicat

în

Întârziaţii, adică absolvenţii de liceu care nu s-au înscris încă la facultate şi cei care nu au luat din prima bacalaureatul şi au fost nevoiţi astfel să aştepte rezultatele după a doua sesiune a examenului, se pot înscrie de luni, 12 septembrie, pentru ocuparea unuia din locurile rămase vacante la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. După admiterea din iulie-august a acestui an, în cadrul instituţiei de învăţământ superior albaiuliene au rămas neocupate 859 de locuri: 63 subvenţionate (58 + 5 locuri pentru candidaţii din Republica Moldova, absolvenţi de licee din România), 595 cu taxă şi 201 la învăţământ la distanţă, cu taxă. Cele mai multe locuri fără plată, respectiv 32, sunt la Facultatea de Istorie şi Filologie, restul fiind împărţite astfel: Facultatea de Ştiinţe – 7 + 2 moldoveni; Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale – 4 + 2 moldoveni; Facultatea de Teologie – 12 + 1 moldoveni. În ceea ce priveşte locurile cu taxă şi cele de la învăţământ la distanţă situaţia locurilor neocupate şi scoase la bătaie de universitatea albaiuliană, pe facultăţi, este următoarea: Facultatea de Istorie şi Filologie – 71 cu taxă; Facultatea de Ştiinţe – 334 cu taxă şi 152 la învăţământ la distanţă; Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale – 156 cu taxă şi 49 la învăţământ la distanţă; Facultatea de Teologie – 34 cu taxă. În ceea ce priveşte locurile destinate absolvenţilor de liceu de etnie romă, pentru Universitatea
„1 Decembrie 1918” Alba Iulia există 3 locuri, acestea urmând să fie repartizate doar facultăţilor pentru care vor exista cereri din partea candidaţilor romi. Cei care doresc să devină studenţi ai universităţii din Cetatea Marii Uniri pot să îşi depună dosarul de înscriere începând cu data de 12 septembrie şi până pe 22 septembrie, în data de 23 septembrie urmând să aibă loc susţinerea interviului şi a probelor de aptitudini, la specializările care presupun acest lucru şi ierarhizarea candidaţilor. Cei declaraţi admişi se vor putea înmatricula în perioada 24 – 30 septembrie. Trebuie menţionat că taxele de studiu pentru anul universitar 2011 – 2012 variază la instituţia de învăţământ superior albaiuliană între 1.900 şi 2.400 de lei. (L.I.)

Publicitate

Curier Județean

Ordin de protecție pentru un bărbat de 35 ani: Și-a agresat iubita, în vârstă de 25 de ani

Publicat

în

Ordin de protecție pentru un bărbat de 35 ani: Și-a agresat iubita, în vârstă de 25 de ani

Un bărbat de 35 de ani, din Sebeș, s-a ales cu ordin de protecție provizoriu, după ce și-a agresat iubita, în vârstă de 25 de ani.

Polițiștii din Sebeș au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat concubina. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru violență în familie.

Electrica Furnizare Discount

La data de 30 iulie 2021, în jurul orei 00.30, polițiștii din Sebeș au fost sesizați, cu privire la faptul că o tânără, de 25 de ani, din comuna Câlnic, a fost agresată de către concubin, în timp ce se afla la locuința, din municipiul Sebeș, unde locuiește fără forme legale.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului și a răspunsurilor date de către victimă, față de bărbatul, de 35 de ani, din Sebeș, polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile, prin care i-a fost interzis să se apropie de femeie.

Față de bărbat cercetările sunt continuate, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

Tânără de 20 de ani, agresată de iubitul în vârstă de 18 de ani. Băiatul, din Blaj, s-a ales cu ordin de protecție provizoriu

Publicat

în

Tânără de 20 de ani, agresată de iubitul în vârstă de 18 de ani. Băiatul, din Blaj, s-a ales cu ordin de protecție provizoriu

Polițiștii din Blaj au emis un ordin de protecție provizorii față de un tânăr care și-ar fi agresat concubina. Tânărul este cercetat pentru violență în familie.

La data de 29 iulie 2021, în jurul orei 22.30, polițiștii din Blaj au fost sesizați, prin 112, de către o tânără, de 20 de ani, din Blaj, cu privire la faptul că, în urma unor discuții contradictorii avute cu partenerul său, ar fi fost agresată de către acesta.

Electrica Furnizare Discount

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de tânărul, de 18 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL la Cetatea de Baltă: Doi bărbați s-ar fi amenințat reciproc în timp ce se aflau pe o stradă din comună. Au fost reținuți de către polițiști

Publicat

în

SCANDAL la Cetatea de Baltă: Doi bărbați s-ar fi amenințat reciproc în timp ce se aflau pe o stradă din comună. Au fost reținuți de către polițiști

Doi bărbați din Cetatea de Baltă au fost reținuți de către polițiști, după ce ar fi provocat un scandal în timp ce se aflau pe o stradă din comună. Cei doi s-ar fi amenințat reciproc.

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au reţinut doi bărbați care sunt cercetați pentru amenințare și tulburarea ordinii şi liniştii publice. Aceștia ar fi provocat scandal, în timp ce se aflau pe o stradă din comuna Cetatea de Baltă.

Electrica Furnizare Discount

La data de 29 iulie 2021, poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de doi bărbați, de 20 și 42 de ani, amândoi din comuna Cetatea de Baltă, care sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în sera zilei de 28 iulie 2021, ar fi provocat un scandal și s-ar fi amenințat reciproc, în timp ce aflau pe o stradă din comună, tulburând ordinea și liniștea publică.

În cursul zilei de azi, 30 iulie 2021, reținuții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare