Rămâi conectat

Ştirea zilei

De la Cluj-Napoca, la Alba Iulia: Un grup de bicicliști a parcurs 100 de kilometri pentru 100 de ani de la Marea Unire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un grup de bicicliști a parcurs, vineri, 100 de kilometri, de la Cluj-Napoca la Alba Iulia, pentru 100 de ani de la Marea Unire. Ei au purtat mai multe însemne tricolore, iar la jumătatea drumului au oprit la Monumentul Eroilor de la Mirăslău, pentru o poză de grup.

Unul dintre bicicliști, Levente Polgar Ioan, a declarat, pentru ziarulunirea.ro, că din Cluj au plecat circa 80 de bicicliști, iar la Alba Iulia au ajuns cu 20 mai puțin, o parte renunțând din diferite motive.

”Plutonul nostru era ușor de observat în trafic deoarece aveam însemne tricolore, fulare sau drapele, iar șoferii ne susțineau, claxonau, pentru a arăta că observă ce facem, iar alții chiar ne aplaudau”, a spus Polgar.

Majoritatea bicicliștilor sunt sportivi buni, o parte legitimați la diferite cluburi din țară. La Mirăslău, după ce au parcurs 50 de kilometri, delegația a oprit la Monumentul Eroilor, pentru a ține un moment de reculegere și pentru a aduce un omagiu eroilor neamului.

Participanții au vrut, prin această cursă, să parcurgă, în mod simbolic, 100 de kilometri la 100 de ani de la Marea Unire.

Delegația a plecat la ora 8.00 și a ajuns la 14.30, în fața Sălii Unirii, unde s-a semnat actul de unire al Transilvaniei cu România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ALERTĂ în Alba: O minoră de 13 ani, din Alba Iulia, dată DISPĂRUTĂ de familie. A plecat de acasă și nu a mai revenit

Ziarul Unirea

Publicat

în

ALERTĂ în Alba: O minoră de 13 ani, din Alba Iulia, dată DISPĂRUTĂ de familie. A plecat de acasă și nu a mai revenit Polițiștii din Alba caută o minoră care a dispărut din municipiul Alba Iulia. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea sa, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea