Rămâi conectat

Actualitate

De la 1 iulie: Consultații gratuite la dentist, de două ori pe an, pentru copiii din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Copiii din România vor putea merge gratuit la dentist, de două ori pe an, începând cu data de 1 iulie 2016. Consultaţiile vor fi decontate de stat, care va acoperi şi costul tratării problemelor stomatologice grave ale adulţilor. Măsurile ar trebui să schimbe statisticile care plasează România pe ultimele locuri în Europa, în privinţa mersului la dentist şi spălatului pe dinţi.

De asemenea o altă modificare din noul contract cadru privind extinderea serviciilor stomatologice îi vizează, pentru prima dată și pe adulţi.

„S-au introdus spre decontare şi obturaţiile, sunt practic plombele care se pun după un tratament de canal, atunci când rămâne practic o gaură în dinte şi se astupă acea gaură. Sunt nişte schimbări, nişte paşi mici momentan, mai ales când ne gândim la starea de sănătate dentară a populaţiei”, a spus medicul stomatolog Ionuț Leahu.

8 din 10 români dezvoltă o infecţie orală de-a lungul vieţii, însă doar jumătate ajung la dentist şi află acest lucru. Cifrele Platformei Europene de Sănătate Orală plasează România în topul ţărilor cu cei mai multe cazuri grave de paradontoză.

Mai bine de jumătate dintre oamenii care au o boală parodontală au mai puţin de 45 de ani. Doar 8 la sută dintre ei, însă, merg să se trateze la medic deoarece nu-și permit o astfel de cheltuială. Asta deşi boală poate duce chiar şi la pierderea danturii. (Z.U.)

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea