Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

De la 1 ianuarie 2016 plătim mai puțin pentru curentul electric – Reducere cu 3,5% la factura finală pentru consumatorii casnici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Factura la energie electrică va scădea cu 3,5% pentru consumatorii casnici, de la 1 ianuarie, potrivit ANRE, întrucât tarifele de distribuție, care înseamnă 40% din factura finală, vor scădea cu 12% în medie.

consum curent electricBonusul pentru cogenerarea de înaltă eficiență, pe care îl plătesc în factura la electricitate toți consumatorii din România, nu va fi modificat de la 1 ianuarie și va rămâne la valoarea de 0,01582 lei/kWh fără TVA, potrivit unui document al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

Aceste bonusuri sunt plătite de consumatorii de energie electrică și sunt încasate de producătorii de energie în cogenerare (energie electrică și termică în același timp) care dețin echipamente cu randamente de peste 70%.

În prezent, un număr de 47 de producători de energie primesc aceste bonusuri.

De la 1 ianuarie, factura la energie electrică va scădea cu 3,5% pentru consumatorii casnici, potrivit ANRE, întrucât tarifele de distribuție, care înseamnă 40% din factura finală, vor scădea cu 12% în medie.

„Am decis o reducere de 3,5% de la 1 ianuarie pentru factura finală. Tarifele de distribuție au scăzut cu 12% în medie, însă a crescut ponderea certificatelor verzi de la 35 de lei la 43 de lei”, a declarat președintele ANRE, Niculae Havrileț, în urmă cu două săptămâni.

Ponderea certificatelor verzi în factura consumatorilor casnici a crescut, după ce mai multe companii mari consumatoare de energie au fost exceptate de la plata unei părți a certificatelor verzi.

„Dacă nu ar fi crescut cota de certificate, factura finală ar fi fost redusă cu 5,5%”, a adăugat Havrileț. (Z.U.)

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea