Rămâi conectat

Ştirea zilei

De la 1 aprilie 2015 , liber la plimbări pe două roţi în Cetatea Alba Carolina. Centrul de închiriat biciclete „Ivelo” se redeschide, cu tarif mai mare și gratuități în timpul evenimentelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând cu data de 1 aprilie 2015, albaiulienii vor avea din nou posibilitatea să-și petreacă timpul liber în mod activ, prin plimbări cu bicicletele puse la dispoziție de Asociația Green Revolution, prin Centrul de închirieri iVelo din Cetatea Alba Carolina.

biciclete008În acest an tarifele vor fi puțin mai mari, 4 lei pe oră, dar se păstrează valoarea de 15 lei pentru închirierea pe 24 ore. De asemenea, rămâne valabil dreptul persoanelor cu vârste de până la 16 ani şi a pensionarilor, de a folosi gratuit bicicletele (pentru cel mult 2 ore pe zi).

O altă noutate pentru al doilea an de funcționare a centrului iVelo este punerea la dispoziție a unui număr 10-15 biciclete, ce vor putea fi folosite gratuit, pe perioada de desfășurate a evenimentelor organizate de municipalitate.

Asociaţia Green Revolution își doreşte să participe activ în cadrul evenimentelor culturale organizate în Municipiului Alba Iulia prin oferirea gratuită a unui număr de biciclete în cadrul acestor evenimente. Scopul principal îl reprezintă promovarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ şi promovarea proiectului pe plan local. Bicicletele vor fi puse la dispoziţia participanţilor cu titlul de gratuitate pe durata evenimentului, iar garanţia returnării bicicletelor fiind posibilă prin păstrarea actelor de identitate a persoanelor respective pe toată perioada închirierii”, anunță reprezentanții asociației.

Aceștia precizează că solicită aprobarea Consiliului Local Alba Iulia pentru o mărire a tarifului de închiriere, de la 3 la 4 lei, atât pentru armonizarea cu tarifele practicate în celelalte oraşe din România, în care a fost implementat proiectul IVelo, cât și pentru susținerea cheltuielilor cu reparațiile și dublarea personalului, pentru o reducere considerabilă a timpului necesar remedierii defecțiunilor.

Noul tarif de închiriere va fi supus spre aprobare aleșilor locali în ședința din 12 martie a.c..

Pentru a-i convinge pe consilieri de necesitatea continuării proiectului, Asociaţia Green Revolution România pune la dispoziţie următoarele date de referinţă cu privire la evoluţia centrului de închirieri, în sezonul 2014:

– 195 zile de funcţionare;
– 7.000 total închirieri de biciclete din care 1.760 închirieri gratuite (pensionari şi copii până în 16 ani);
– 25% ponderea bicicletelor gratuite vs. închirieri contra cost;
– 46% femei și 54% bărbați – ponderile pe sex ale utilizatorilor;
– 3 lei/ora tarif de închiriere (tarif promoțional având în vedere primul an de funcţionare în Alba-Iulia, în restul ţării, în toate celelalte centre I Velo, tariful standard fiind 4 lei/oră);
– 15 lei/zi – 24h;
– 8 biciclete – rata media a defectelor zilnice;
– 849 reparaţii până în prezent (la fiecare bicicletă intervenindu-se de peste 6 ori);
– 2 furturi de biciclete (prin nereturnarea acestora după închiriere).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea