De ce să nu ții telefonul lângă tine când dormi? Telefoanele mobile emit radiații electromagnetice
De ce să nu ții telefonul lângă tine când dormi? Telefoanele mobile emit radiații electromagnetice
Există mai multe motive pentru care este recomandat să nu ții telefonul lângă tine când dormi, potrivit soundofsleep.com:
Lumina albastră a ecranelor: Ecranele telefoanelor mobile emit lumina albastră, care poate suprima producția de melatonină, un hormon esențial pentru inducerea somnului. Acest lucru poate afecta calitatea somnului și poate duce la dificultăți în adormire.
Radiatii electromagnetice: Telefoanele mobile emit radiații electromagnetice, iar expunerea prelungită la aceste radiații, chiar și în timpul somnului, a fost asociată cu potențiale efecte negative asupra sănătății.
Distragere și dependența digitală: Păstrarea telefonului lângă pat poate duce la tentația de a verifica mesaje, notificări sau rețele sociale înainte de culcare. Aceasta poate prelungi timpul de trezire și poate afecta calitatea somnului.
Încărcare și supraincălzire: Dacă îți încarci telefonul în timpul nopții și îl ții sub pernă sau pe pat există riscul supraincălzirii dispozitivului, ceea ce poate afecta bateria și poate crește riscul de incendiu.
Somn neliniștit: Dacă primești apeluri, mesaje sau notificări în timpul nopții, sunetul sau vibrațiile telefonului pot perturba somnul și pot contribui la un somn neliniștit.
Impactul asupra relațiilor interpersonale: Dacă folosești telefonul înainte de a adormi, acest lucru poate afecta timpul petrecut cu partenerul de viață sau familia, având un impact asupra relațiilor interpersonale.
Pentru a îmbunătăți calitatea somnului și a reduce impactul negativ al tehnologiei asupra sănătății tale, este recomandat să eviți utilizarea telefonului înainte de culcare și să îl ții la o distanță cât mai mare de pat. Optează pentru un mediu de dormit liniștit și întunecat pentru a avea parte de un somn odihnitor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA la începutul lunii DECEMBRIE 2024: Temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA la începutul lunii DECEMBRIE 2024: Temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Potrivit acestora, ne așteaptă precipitații în exces la finalul lunii noiembrie și temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate3 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată