Rămâi conectat

Economie

De ce cartierul Orizont merită să aibă un centru civic. Ați auzit de “five minutes walking distance”? (P)

Publicat

în

De ce cartierul Orizont merită să aibă un centru civic. Ați auzit de “five minutes walking distance”? (P)

Cartierul Orizont, din nordul orașului Alba Iulia, se apropie de maturitate. În aproape 15 ani, s-au construit o mulțime de case, s-au tras utilități, s-au asfaltat mii de metri pătrați de drum, s-a instalat iluminat stradal. Chiar dacă mai este de lucru, la… orizont se profilează un cartier modern și elegant.

Ca toate marile cartiere, și acesta merită să aibă un centru civic. A fost plănuit încă de la început și va avea magazine, restaurant, farmacie, sediu de bancă, post de poliție; se va amenaja și o stație de transport în comun. Sunt incluse dotări educaționale, respectiv o grădiniță și un spațiu pentru after school.

Centrul de cartier are prevăzută amenajarea unui parc de dimensiuni generoase. Pe planșă apare un spațiu verde de 1.600 de metri pătrați, cu loc de joacă pentru copii, cu mobilier stradal smart, adică băncuțe cu prize USB. Merită subliniat că în vecinătate există și o bază sportivă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Au nevoie locuitorii din Orizont de o astfel de dezvoltare? Fără îndoială. Fie și pentru că prețul proprietăților pe care le dețin va crește prin realizarea unei asemenea investiții.

“Five minutes walking distance” este un principiu care poate fi regăsit în lucrările recente de urbanism. Mai pe românește, să nu aglomerezi străzile către mall dacă nu ai nevoie decât de un kilogram de făină sau dacă vrei să bei o cafea; totul se rezolvă cu o plimbare pe jos de cinci minute. Ați auzit de Sopor, primul cartier conceput în urma unui concurs internațional de soluții, la Cluj? Un cartier – șase cvartale – șase centre de cartier, închipuit tocmai pe ideea “five minutes walking distance”.

Legătura cu Clujul nu este gratuită. Investitorul implicat în proiectul Orizont construiește în inima Ardealului imobile care sunt un reper de calitate, cu încălzire în pardoseală și izolație fonică.

PUZ-ul propus a fost primit cu bucurie de unii dintre rezidenți și contestat de alții, dar investitorii au mers în mijlocul lor să le explice care sunt avantajele proiectului.

“Am închipuit acest centru de cartier încă de la început. Vorbim despre o parcelă pe care ne-am propus să construim imobile de înălțime redusă, de două și trei etaje, care să aibă la parter spații comerciale. Ne dorim străzi largi, cu trotuare pavate, cu un parc de dimensiuni considerabile, totul elegant și de calitate. Indicii urbanistici pe care îi propunem sunt foarte mici: 11.000 de metri pătrați construiți pe aproape 18.000 de metri pătrați (parcela are 21.000 de mp, dar 3.000 sunt dedicați rețelei de transport), ceea ce înseamnă un coeficient de utilizare a terenului de 0,6. Asta deși PUG-ul ne permitea un CUT de 1,5, adică de două ori și jumătate mai mult”, a subliniat Cristian Tomoiagă-Nicola, patronul Vizionar Invest s.r.l., societatea care și-a asumat proiectul.

Nu doar CUT-ul este mai mic decât cel prevăzut, ci și POT-ul, adică procentul de ocupare a terenului: 19%, față de cel maxim de 40%.

9 clădiri P+2 și P+3 sunt propuse prin planul urbanistic zonal, la marginea cartierului Orizont. Niciuna nu se apropie de limita parcelei pe care este amplasată, astfel încât să atenteze la însorirea vecinilor. Au fost propuse un imobil de 30 de apartamente, două de 16, trei de 18 apartamente și un bloc cu 24 de locuințe.

Planul urbanistic zonal propus pentru vestul cartierului Orizont a trecut prin toate comisiile de specialitate ale Primăriei Alba Iulia și a primit vot pozitiv în Consiliul Local.

“În PUZ-ul aprobat în anul 2015 se poate observa că regimul de înălțime este P+2 și P+3. Același regim l-am solicitat și acum, în noul PUZ”, a spus Ionuț Curea, dirigintele de șantier.

Investitorul a comandat și un studiu de trafic. “Din punct de vedere al raportului debit/capacitate, tronsoanele și intersecțiile studiate pot prelua traficul generat de nouă amenajare în condiții actuale de circulație, fără o creștere semnificativă a indicatorilor calitativi privind gradul de fluență și confort a circulației”, este concluzia societății angajate, Traffic Plan s.r.l.

Așadar, Orizont este pe drumul cel bun și promite să devină un cartier de bună calitate al capitalei Ardealului. Cu tot ce contează pentru locuitorii săi la doar cinci minute de mers pe jos.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

Amendament la documentul de Ofertă Publică de Cumpărare a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 1039 din data de 03.08.2022

Publicat

în

De

APROBAREA AMENDAMENTULUI NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.

Preambul

Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație  decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Publicarea Amendamentului

Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.

Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:

1. în format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro), al Ofertantului PREBET Aiud S.A. (www.prebet.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro).

2. pe suport de hârtie, disponibil investitorilor la sediul Intermediarului (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș) și la agențiile sale (Agenția din Cluj-Napoca str. Samuil Micu nr. 1A, ap.2, Cluj, Agenția din Sibiu str. Nicolaus Olahus nr. 5, corp B, et. 2, Sibiu), precum și la sediul Ofertantului din Aiud, str. Arenei nr. 10, jud. Alba.

Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:

Se modifică prețul oferit în cadrul ofertei publice de la 1,84 lei/acțiune la 1,85 lei/acțiune și implicit valoarea ofertei de la 6.705.407,12 lei la 6.741.849,55 lei peste tot acolo unde aceste valori sunt menționate în Documentul de ofertă.

Paragraful de la punctul 4: „Ofertantul nu deține acțiuni proprii iar împreună cu persoanele cu care acționează în mod concertat deține 385.657 acțiuni reprezentând 0,8467% din capitalul Emitentului.

 Persoanele cu care Ofertantul acționează în mod concertat și care dețin acțiuni sunt următoarele:

Acționar Dețineri Procent%
Moruțan Iulian Alin 43.399 0,0953%
Moruțan Mihaela 42.731 0,0938%
Mitruș Marius 30.000 0,0659%
Kerekes Ioan Csaba 269.527 0,5917%

 se modifică astfel:

Ofertantul nu deține acțiuni proprii iar împreună cu persoanele cu care acționează în mod concertat deține 465.785 acțiuni reprezentând 1,0225% din capitalul Emitentului.

 Persoanele cu care Ofertantul acționează în mod concertat și care dețin acțiuni sunt următoarele:

Acționar Dețineri Procent%
Moruțan Iulian Alin 43.399 0,0953%
Moruțan Mihaela 42.731 0,0938%
Mitruș Marius 30.000 0,0659%
Kerekes Ioan Csaba 349.655 0,7676%

Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă,  investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului.

Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.

Prezentul amendament  este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare

OFERTANT INTERMEDIAR
Prebet Aiud S.A. Goldring SA
Kerekes Csaba Zahan Virgil Adrian
Director general adjunct Director general adjunct

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Anunț – Asociația FLAG din Bazinul Mureşului, Secaşelor şi a Afluenţilor Acestora (FLAG Mureş) anunță public prelungirea celei de-a șaptea sesiuni de depunere proiecte

Publicat

în

Comunicat de presă

Asociația FLAG din Bazinul Mureşului, Secaşelor şi a Afluenţilor Acestora (FLAG Mureş) anunță public prelungirea în aceleași condiții a celei de-a șaptea sesiuni de depunere proiecte din cadrul STRATEGIEI DE DEZVOLTARE LOCALĂ A TERITORIULUI FLAG DIN BAZINUL MUREŞULUI, SECAŞELOR ŞI A AFLUENŢILOR ACESTORA, finanțată prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL PENTRU PESCUIT ȘI AFACERI MARITIME 2014-2020, care este în desfășurare având ca termen limită de depunere data de 03.08.2022, ora 15:00, până la data de 17.08.2022, ora 15:00. PRIORITATEA UNIUNII NR. 4 – Creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă şi sporirea coeziunii teritoriale

Elit - Gustul Desăvârșit

MĂSURA 2 – Consolidarea și Diversificarea activitaţilor în zona de pescuit şi acvacultură

APEL DE SELECŢIE NR. 7/2022, COD SMIS: 1032/4/1/Articolul 63

Alocarea financiară totală: 2 352 248,36 lei, echivalentul a 475 557,15  EURO

Valoarea maximă eligibilă aferentă unui proiect (ajutorul public nerambursabil): 1 978 520 lei / 400 000 euro.

Valoarea minimă eligibilă aferentă unui proiect (ajutorul public nerambursabil):  32 699,98 lei / 6611 euro.

Termenul  limită pentru depunerea  proiectelor este: 17.08.2022, ora 15:00.

Valoarea totală eligibilă a unui proiect nu poate depăși 400.000 euro.

Cursul de schimb RON-EURO utilizat pentru conversia în EURO este de 1 euro=4,9463 lei, conform Deciziei DGP AMPOPAM nr. 14/22.03.2022.

În cadrul prezentului apel de selecţie, cererile de finanţare si documentele anexate vor fi depuse on-line pe platforma informatica Smis/MySmis2014 în format electronic, doar în intervalul mai sus menţionat.

În cadrul prezentului apel de selecţie, cererile de finanţare si documentele anexate vor fi depuse on-line pe platforma informatica Smis/MySmis2014 în format electronic, doar până la data mai sus menţionată.

Ghidul solicitantului precum şi procedura de evaluare şi selecţie sunt afişate pe site-ul www.flagbazinulmuresului.ro și sunt disponibile la cerere la sediul FLAG Bazinul Mureşului, comuna Ciugud, localitatea Ciugud, str. Simion Bran, nr. 50, județul Alba.

Informaţii suplimentare se pot solicita de la sediul Asociaţiei FLAG din Bazinul Mureşului, Secaşelor şi a Afluenţilor Acestora (FLAG Bazinul Mureşului), comuna Ciugud, localitatea Ciugud str. Simion Bran, nr. 50, județul Alba, tel. 0770501093, e-mail [email protected], www.flagbazinulmuresului.ro.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

ANUNŢ ÎNCEPERE PROIECT: „DEZVOLTARE PRODUCȚIE PLASE SUDATE PENTRU CONSTRUCȚII, beneficiar SC ACTUAL SRL

Publicat

în

Comunicat de presă

Proiectul  „DEZVOLTARE PRODUCȚIE PLASE SUDATE PENTRU CONSTRUCȚII”, cod MySMIS 134640, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, este implementat de către ACTUAL SRL și are o valoare totală de 1.103.775,66 lei, din care 734.431,33 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru. Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 1.10.2019 – 31.01.2022. Obiectivele proiectului sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului:

Dezvoltarea unei noi activități în cadrul SC Actual SRL, prin înființarea unei noi capacități productive de plasă de sârmă sudată pentru construcții;

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Dotarea cu utilaje și echipamente destinate producției de plasă de sârmă sudată pentru construcții, care să poată asigura realizarea de produse de calitate ridicată, astfel încât să poată răspunde oricăror cereri de pe piață;
  2. Crearea unei echipe de profesioniști care să poată asigura operarea echipamentelor și realizarea produselor la un înalt nivel calitativ;
  3. Câștigarea unei reputații și a unei cote de piață care să permită dezvoltarea subsecventă a societății.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare