De astăzi intră în vigoare noile taxe pe jocurile de noroc și premii

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Codul fiscal s-a modificat în sensul că, din 13 februarie, se aplică un nou mod de impozitare a veniturilor obținute din jocuri de noroc și premii. Astfel, veniturile din jocuri de noroc se vor impune, prin reținerea la sursă, cu o cotă de 1% aplicată asupra tuturor sumelor încasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc.

De asemenea, veniturile din jocuri de noroc care vor depăși echivalentul a 15.000 euro se vor impozita cu 16%, iar veniturile mai mari de 100.000 euro se vor taxa cu 25%, se arată în actul normativ.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Actuala legislație prevede că veniturile din jocuri de noroc se impun, prin reținere la sursă, cu o cotă de 25% aplicată asupra venitului net, care se calculează la nivelul câștigurilor realizate într-o zi de la același organizator sau plătitor. Această prevedere nu se va mai aplica din 13 februarie.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Totodată, noile reglementări vor abroga plafonul de scutire de 600 lei/zi (suma neimpozitată) și vor stabili că nu vor fi supuse impozitării sumele obținute din premii mai mici de 600 lei/premiu.

Persoanele fizice care obțin venituri din jocurile de noroc menționate mai sus vor avea obligația de a depune declarația privind venitul realizat la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419