De anul viitor, școlile ar putea să decidă SINGURE planurile-cadru după care vor opera. Se pregătesc 4 variante pentru clasele V-VIII

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

De anul viitor, școlile ar putea să decidă SINGURE planurile-cadru după care vor opera. Se pregătesc 4 variante pentru clasele V-VIII

De anul viitor, școlile ar putea să decidă singure varianta de lucru după care își vor desfășura activitățile. După ce unitățile de învățământ au primit mâna liberă de la Ministerul Educației să decidă cum vor funcționa în această perioada, autoritatea ar putea să lase tot la latitudinea unităților de învățământ să aleagă după ce planuri-cadru vor merge la gimnaziu și liceu.

După decizia descentralizării scenariilor în care funcționează școlile, și planurile cadru ar putea avea aceeași soarta. Practic, Ministerul Educației ar putea decide, în perioada imediat următoare, să lase la latitudinea fiecărei școli să decidă care este planul-cadru după care vor funcționa, potrivit Digi24.

ELIT

În acest moment, Ministerul Educației lucrează la noile planuri-cadru, din care a propus tăierea mai multor ore și eliminarea mai multor materii la clasele V-VIII, pentru a aduce schemă de învățământ cât mai aproape de legea Pop – Iohannis.

Promulgată de președinte în noiembrie 2018, această prevedea un număr de maximum 25 de ore pe săptămâna la gimnaziu. Deși noile planuri-cadru ar fi trebuit aplicate începând cu acest an școlar, încă se merge pe vechile scheme aprobate în 2009.

Potrivit sursei citate, în momentul în care grupul de lucru din minister va finaliza cele 4 variante pentru clasele V-VIII, atunci Ministerul ar putea lasă școlilor să își aleagă singure varianta de lucru după care vor merge de acum înainte.

Sursa: ziare.com

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419