Rămâi conectat

Economie

De anul viitor, nu mai poți plăti taxele și impozitele dacă nu plătești înainte amenzile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începând de anul viitor amenzile vor fi primele datorii care se vor achita la bugetul local, înaintea taxelor și impozitelor pentru clădiri și mașini, potrivit noului Cod de procedură fiscală, care modifică ordinea de stingere a obligațiilor fiscale.

taxeNoul Cod de procedură fiscală, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016, modifică ordinea de stingere a obligațiilor fiscale. Astfel, la art 165, alin 2, este prevăzut că “în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal local cu suma plătită se sting cu prioritate amenzile contravenționale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar dacă debitorul indică un alt tip de obligație fiscală”.

Sunt vizate în principal, amenzile date de poliția rutieră sau de poliția locală pentru încălcarea normelor de circulație, de parcare sau de conviețuire și ordine publică.

Procesele verbale de contravenție sunt comunicate, în cel mult 90 de zile de la emitere, direcțiilor de taxe locale care somează debitorul. Neplata amenzilor se soldează cu poprirea conturilor bancare sau cu somarea angajatorului pentru a pune poprire pe salarii.

Ceea ce a dus la această nouă modificare din codul de procedură fiscală, a fost faptul că oamenii nu-şi plăteau amenzile primite. Prevederea a mai existat în legislație înainte de 2012, an în care ordinea de stingere a obligațiilor fiscale a fost modificată, permițându-le contribuabililor să aleagă datoriile pe care le plătesc cu prioritate. (Z.U.)

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea