De-a râsu’- plânsu’: Liber la pescuit în perioada de prohibiție, prin Ordonanța Militară 8

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Guvernul a dat liber la pescuit comercial prin Ordonanța Militară numărul 8, dar această prevedere încalcă perioada de prohibiție la pescuit stabilită de către Ministerul Agriculturii în perioada 4 aprilie- 2 iunie.

Iată ce stabilește Ordonanța Militară:

ELIT

”Art.1 – (1) Este permisă circulaţia în afara locuinţei/gospodăriei a titularilor autorizaţiilor/permiselor de pescuit comercial pe Dunăre/apele interioare/Marea Neagră în vederea desfăşurării activităţilor de pescuit comercial şi acvacultură, precum şi pentru valorificarea/comercializarea produselor rezultate în urma acestor activităţi.”.

Conform ordinului Ministerului Agriculturii este prohibiție la pescuit în până pe data de 2 iunie.

”Este interzis pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în zona economică Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, pe o durată de 60 de zile, în perioada 04 aprilie – 02 iunie inclusiv.

De asemenea, se interzice pescuitul în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 19 aprilie – 02 iunie inclusiv.

Totodată, este interzis pescuitul în Complexul Razim – Sinoe și lacurile litorale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 04 aprilie – 02 iunie inclusiv.”, arată ordinul Ministerului Agriculturii.

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419