Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

De 4 zile, la robinetele albaiulienilor curge APĂ RUGINIE. CTTA Alba spune că „suferă” de turbiditate din cauza relocării unor conducte, dar este potabilă

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

APA-MAROLocuitorii oraşului Alba Iulia nu mai pot să consume apă de la robinet de câteva zile. Apa  ce le ajunge în casă la robinete este ruginie şi se tem pentru sănătatea lor. Potrivit Apa CTTA Alba, aspectul ciudat pe care îl are apa este cauzat de lucrările premergătoare necesare relocării debitului de apă de pe Firul 1 pe Firul 2 în zona autostrăzii din Sebeş, situaţie care a determinat o creştere a parametrului de turbiditate.  Conducerea CTTA susţine că în ciuda aspectului, apa este potabilă, se tratează în continuare şi nu prezintă niciun pericol pentru sănătate. Direcţia de Sănătate Publică s-a sesizat în legătură cu această problemă. Luni a luat probe şi urmează ca, în scurt timp, după ce efectuează analize specifice să fie comunicate şi rezultatele.

De 4 zile, apa ce curge la robinetele albaiulienilor este murdară, respectiv de culoare maronie, însă este potabilă, susţine conducerea CTTA Alba. Motivul colorării apei ar fi lucrările premergătoare de relocare a conductelor de apă din zona autostrăzii Sebeş, lucrare care  începe efectiv marţi, 8 iulie 2014. Aceştia susţin că parametrul de turbiditate crescut a fost în limitele standardizate, fără modificarea celorlalţi parametri de calitate ai apei potabile.

Totodată, APA CTTA  anunţă că după terminarea acestor lucrări şi repunerea în funcţiune a aducţiunii relocate, este posibil să apară creşteri ale turbidităţii apei la limitele superioare ale standardului în vigoare, sau chiar uşoare depăşiri, care nu vor afecta calitatea apei potabile.

Se aşteaptă rezultate de la DSP. S-au recoltat probe de apă pentru analize

Direcţia de Sănătate Publică Alba s-a sesizat în legătură cu problemele apărute în ceea ce priveşte calitatea apei potabile furnizate populaţiei în reţeaua de apă a municipiului Alba Iulia. Instituţia a anunţat că în cursul zilei de luni, 7 iulie, au fost recoltate probe pentru efectuarea unor analize specifice, iar rezultatele vor fi comunicate ulterior. Aceştia mai precizează că modificările sesizate sunt de natură organoleptică şi până la această dată nu au fost semnalate îmbolnăviri.

Vă prezentăm şi comunicatul APA CTTA Alba:
„SC APA CTTA SA Alba aduce la cunoştinţa consumatorilor racordaţi la sistemul zonal că în data de 8 iulie 2014, ora 8.00, vor începe lucrările de relocare a aducţiunii Dn 1000 mm pentru subtraversarea Autostrăzii Sibiu-Deva în zona municipiului Sebeş. Lucrările premergătoare necesare acestei relocări au început în data de 4.07.2014, prin trecerea debitului de apă (consumatorii) de pe aducţiunea Dn 1000 mm (Firul 1) pe aducţiunea Dn 1200 mm (Firul 2), situaţie care a determinat o creştere a parametrului turbiditate, dar în limitele standardizate, şi fără modificarea celorlalţi parametri de calitate ai apei potabile. După terminarea acestor lucrări şi repunerea în funcţiune a aducţiunii relocate, este posibil să apară creşteri ale turbidităţii apei la limitele superioare ale standardului în vigoare, sau chiar uşoare depăşiri, care nu vor afecta calitatea apei potabile. Faţă de cele menţionate rugăm toţi consumatorii  să ne acorde înţelegere pentru  disconfortul creat”, anunţă conducerea SC APA CTTA SA Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea