Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

De 1 Mai, în România se consumă milioane de MICI. Care este povestea lor și rețeta originală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Iordache Ionescu , un bucătar iscusit, le pregătea clienţilor, în urmă cu peste 100 de ani, mai multe preparate la grătar. Cârciumarul binecunoscutului han ”La Iordachi”, era renumit pentru reţeta excepţională de cârnaţi pe care o deţinea, însă într-o seară a rămas fără maţe. Clienţii săi doreau în continuare cârnţi şi, neavând de ales, a „inventat” micii.

miciAcesta a luat o bucată din carnea pentru cârnaţi şi a pus-o pe grătar, direct. Primul client care a gustat noul proparat a rămas impresionat de gustul său, conform istoricului Dan Falcan. După aceea, pe majoritatea grătarelor din cârciumile şi localurile Capitalei se regăseau mici, iar oamenii păreau fascinaţi de gustul noului produs. Oamenii erau fascinaţi de gustul noului produs.

Înainte de al Doilea Război Mondial, la aproape orice colţ de stradă există o bodegă în care se serveau mici.

Micii nu sunt o specialitate exclusiv românească, regăsindu-se și în meniul grecilor, sârbilor, croaților, turcilor și al bulgarilor.

*Reteţa originală a micilor

Înainte, nu se făceau mici din carne de porc sau vită, cum se fac acum. Era folosit doar mânzatul, iar prepararea lor dura câteva zile. Apoi se prăjeau. Compoziţia consta în muşchi de mânzat, gât de mânzat şi pulpă de oaie . Acestea se mărunţeau, apoi se adăugau condimentele – sare, piper şi cimbru, plus zeamă de oase pentru omogenizare, dar şi bicarbonat de sodiu şi sifon.

Compoziţia se amesteca şi se punea la rece. După aceea, timp de 3-4 zile se punea sifon şi zeamă de oase şi se amesteca, se punea şi ulei, iar compoziţia se acoperea cât timp stăteau la frig. Abia după cele 3-4 zile se prăjeau pe grătar.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea