Rămâi conectat

Curier Județean

De 1 iunie: Spectacol, premii, cadouri şi o excursie la Bucureşti de la PP-DD pentru cei mici

Publicat

în

Aşa cum a obişnuit şi până acum, deputatul Cornel Comşa „ţine aproape” de Colegiul 4, cel pe care îl reprezintă în Parlamentul României. Dacă în iarnă a decis să îşi doneze primele trei indemnizaţii de deputat unor familii nevoiaşe din mai multe localităţi ale Colegiului, pentru a-şi cumpăra lemne şi alimente, în preajma Zilei Copilului deputatul PP-DD le-a pregătit micuţilor din Unirea, Ocna Mureş şi Sâncrai câteva surprize mai mult decât plăcute.

Aşa după cum ne-a declarat, astăzi, 31 mai, Cornel Comşa se află în comuna Unirea, unde pregăteşte ultimele detalii ale unei vizite pe care şcolarii din clasele I-VIII din comună urmează să o facă la Bucureşti.

“Această excursie e un cadou pe care îl ofer din tot sufletul copiilor din Unirea. Vor avea parte de o vizită educativă şi relaxantă în capitală. Vom vedea împreună Palatul Parlamentului, Muzeul Antipa şi Muzeul Satului, iar în drumul lor către casă, copiii se vor opri şi la Castelul Peleş care, mai mult ca sigur, îi va încânta. Am concentrat aşadar şi politica, şi ştiinţa, şi tradiţia, şi regalitatea într-un eveniment pe care copiii nu îl vor uita niciodată. Am selectat comuna Unirea pentru această excursie la iniţiativa secretarului executiv al PP-DD Alba, colega mea Iuliana Frăţean din Aiud, care a ţinut mereu legătura cu doamnele profesoare de la şcoala generală din Unirea. Este o localitate dragă mie şi rezultatele pe care le-am avut aici în alegerile din decembrie au fost peste aşteptări”, a precizat deputatul de Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, mâine, 1 iunie, la iniţiativa consilierilor locali PP-DD Aiud – Radu Călin şi Ioan Moldovan şi a consilierului judeţean Horaţiu Bibolar, la una dintre casele de copii din Aiud (sat Sâncrai) vor fi împărţite cadouri, fructe şi dulciuri.

Tot mâine, la Casa de Cultură din Ocna Mureş, începând cu ora 17.00, copiii din oraş dar şi cei din împrejurimi sunt aşteptaţi la un spectacol în aer liber, organizat de Primăria Ocna Mureş şi Asociaţia culturală Tradiţii Uiorene, pe platoul din faţa Casei de Cultură „Ion Sângereanu”.  Spectatorii se vor bucura de muzică şi dansuri populare, dansuri moderne, un recital de poezie, muzică uşoară şi dansuri de societate.

Un moment deosebit îl va constitui piesa „O poveste veselă”, moment care va fi susţinut de actorii păpuşari Teodora Popa şi Amalia Pop. La finalul piesei, va fi organizată şi o compeţie în urma căreia cei mai talentaţi puşti vor primi premii în bani şi alte cadouri surpriză. Costurile acestor doua părţi ale evenimentului sunt asumate de deputatul PP-DD Cornel George Comşa, care va fi prezent sâmbătă la spectacolul de la Ocna Mureş.

Acest moment de sărbătoare va încheia prezenţa de săptămâna aceasta în colegiu a domnului deputat Comşa, care a avut astăzi program de audienţe la Aiud, apoi, într-un tur de forţă Unirea-Noşlac-Jidvei-Şona, s-a întâlnit cu primari şi consilieri locali din toate aceste localităţi, pentru a înţelege mai bine problemele acestora şi a încerca să îi sprijine în rezolvarea lor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Noaptea Muzeelor 2022, la Aiud: Peste 250 de vizitatori de toate vârstele au făcut cunoștință cu expozițiile

Publicat

în

FOTO| Noaptea Muzeelor 2022, la Aiud: Peste 250 de vizitatori de toate vârstele au făcut cunoștință cu expozițiile

Noaptea Muzeelor la Aiud, un eveniment de excepție, a reunit peste 250 de vizitatori de toate vârstele, care au făcut cunoștință și cu Expoziția temporară „Samuel Fenichel, explorator aiudean”, dincolo de vizitarea celor trei săli de expoziție permanentă, cu piese din colecțiile: minerale, roci si fosile; animale nevertebrate, pești amfibieni și reptile; păsări și mamifere.

În cadrul evenimentului, Muzeul de Științele Naturii a premiat câștigătorii concursului „Ce ȘTIU / Ce NU ȘTIU” despre Muzeul de Științele Naturii Aiud, moment foarte apreciat de elevii școlilor participante. De remarcat că au participat 18 echipaje (peste 70 de elevi) de la instituțiile de învățământ din Aiud, dar și din Ocna-Mureș si Unirea.

Noaptea muzeelor a însemnat de asemenea și un act de curaj și inițiativă din partea a 18 elevi care au reușit să ghideze (în română și maghiară) pe parcursul zilei vizitatorii prezenți, experimentând ce înseamnă să fii muzeograf pentru o zi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ineditul zilei l-a reprezentat vizitarea Schitului „Înălțarea Sfintei Cruci”, unde prin amabilitatea părintelui Gavriil, cei prezenți au aflat detalii foarte interesante despre viitorul muzeu care va lua ființă la Râpa Robilor și care va cuprinde spații destinate cinstirii memoriei martirilor morți în temnițele comuniste.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Luni, 16 mai| Primăria Aiud va începe distribuirea pachetelor alimentare pentru persoane defavorizate: PROGRAM

Publicat

în

Luni, 16 mai| Primăria Aiud va începe distribuirea pachetelor alimentare pentru persoane defavorizate: PROGRAM

Începând cu data de luni, 16 mai 2022, se vor distribui ajutoarele constând în pachete cu produse alimentare acordate prin Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD 2018 – 2021, a anunțat Primăria Aiud.

Conform OUG 84/21.05.2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării POAD, art. 3, alin (1), lit. a) și lit. b) pot beneficia de ajutoare constând în pachete cu produse alimentare distribuite în cadrul POAD 2018 – 2021, următoarele categorii:

a) membrii familiilor și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (ajutor social) acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) membrii familiilor beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările si completările ulterioare;
Se vor acorda pachete cu produse alimentare persoanelor mai sus menționate, cu dosare aflate în plată la data distribuirii ajutoarelor. Persoanele care se încadrează la ambele categorii de beneficii vor ridica pachete cu produse alimentare pentru o singură categorie din care fac parte la data distribuirii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pachetele se vor distribui la depozitul autorității locale din Aiud, str. Ostaşilor, nr. 1A, jud. Alba, după următorul program:

  • Luni, Marți, Joi: Ora 09:00 – 15:00
  • Miercuri: Ora 09:00 – 17:00
  • Vineri: Ora 09:00 – 13:00

Ridicarea pachetelor cu produse alimentare se va face de către titularul beneficiului acordat pe baza documentului de identitate în original.

Informații suplimentare se pot obţine la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Aiud, str. Unirii, nr. 8A, jud. Alba, telefon 0258/862.313


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Val de infracțiuni rutiere, în weekend, pe șoselele din Alba. Șoferi beți sau la volanul unor mașini neînmatriculate, prinși de polițiști

Publicat

în

Val de infracțiuni rutiere, în weekend, pe șoselele din Alba. Șoferi beți sau la volanul unor mașini neînmatriculate, prinși de polițiști

Drumurile din județul Alba au fost pline, în cursul weekend-ului, de șoferi inconștienți, care erau la volanul autoturismelor sub influența alcoolului sau care au prezentat acte expirate.

*La data de 13 mai 2022, în jurul orei 10.15, polițiștii din Mogoș au depistat un bărbat, de 56 de ani, din comuna Ponor, în timp ce conducea, pe DJ 107I, pe raza comunei Mogoș, un autoturism ce avea autorizația de circulație provizorie expirată.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Elit - Gustul Desăvârșit

La data de 13 mai 2022, în jurul orei 19.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un bărbat, de 40 de ani, din comuna Sântimbru, în timp ce conducea, pe DJ 107C, pe raza localității Teleac, un autoturism ce avea autorizația de circulație provizorie expirată.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

*La data de 13 mai 2022, în jurul orei 22,30, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, în timp ce acționau cu polițiștii Serviciului Rutier Alba, au depistat un bărbat, de 53 de ani, din Cluj Napoca, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, pe strada București din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

*La data de 14 mai 2022, în jurul orei 10.00, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni depistat un bărbat, de 41 de ani, din comuna Bistra, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

*La data de 15 mai 2022, în jurul orei 01.20, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au depistat un bărbat, de 35 de ani, din Sebeș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare