Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Datorii la ANAF: Ce spune legislaţia despre prescrierea acestora, pentru persoanele fizice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Datorii la ANAF: Ce spune legislaţia despre prescrierea acestora, pentru persoanele fizice

Mii de români acumulează, anual, datorii către ANAF și multe dintre persoanele fizice se gândesc inclusiv la posibilitatea ca aceste datorii să se prescrie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ce spune legislaţia despre prescrierea datoriilor către ANAF pentru persoanele fizice

Se stabilește așadar că, în cazul datoriilor bănești de natură civilă sau comercială se prescrie în termen de trei ani, în timp ce pentru datoriile de stat, termenul ajunge până la cinci ani și începe din momentul atingerii primei date scadente.

În momentul în care optezi pentru un împrumut bancar este foarte important să cunoști toate riscurile la care te expui în cazul imposibilității de plată, dar mai ales să știi care sunt drepturile pe care le ai în raport cu instituția în cauză. În acest mod poți evita orice abuz sau încălcare a legii și, în final, să beneficiezi de prescrierea datoriei, în cazul în care respecți toate condițiile în acest sens.

Mai mult, există informaţii conform cărora vorbim despre un termen de cinci ani care nu înseamnă, de fapt, cinci ani concret. Pentru că momentul din care se porneşte calculul efectiv este data de 1 iulie a anului următor faţă de cel pentru care este datorată obligaţia fiscală. Concret, dacă avem o datorie pentru anul 2022, cei cinci ani se calculează începând cu 1 iulie 2023, deci prescripţia ar urma să intervină de la 1 iulie 2028.

Sursa: romaniatv.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători

Bogdan Ilea

Publicat

în

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători Mai multe bănci din România au un program special de interacțiune cu clienții în perioada sărbătorilor pascale.  CEC Bank CEC Bank a luat toate măsurile pentru ca, în zilele care sunt declarate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea