Rămâi conectat

Ştirea zilei

Daniel Copil – polițistul din Aiud prins în flagrant în timp ce primea mită, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat, marți, sentința definitivă Daniel Copil – polițistul din Aiud prins în flagrant în timp ce primea mită. Acesta a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare condiționată pe 5 ani.

hotarare judecatorReamintim că la data de 27 septembrie 2013, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba împreună cu ofiţerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba au procedat la organizarea prinderii în flagrant a agentului şef principal Daniel Copil care a primit suma de 250 lei de la un investigator sub acoperire, autorizat în cauză, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu-l sancţiona contravenţional şi a nu dispune suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Cauza a fost înregistrată la Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba ca urmare a sesizării din oficiu cu privire la faptul că, la data de 30 ianuarie 2013, agentul de poliţie a mai solicitat şi primit suma de 150 lei de la un lucrător din cadrul D.G.A. cu ocazia efectuării unui test de integritate profesională, în acelaşi scop, respectiv pentru a nu dispune măsurile legale ca urmare a constatării abaterilor contravenţionale săvârşite.

Cu ocazia constatării infracţiunii flagrante şi a cercetărilor efectuate ulterior, a fost găsită suma primită de agentul de poliţie şi au fost ridicate mai multe procese verbale întocmite de agentul Daniel Copil în perioada 2010-2013 care aveau menţiunea anulat sau care nu au fost predate persoanelor contraveniente, existând toate cele trei exemplare.

La data de 26 ianuarie 2015, Tribunalul Alba a dispus condamnarea inculpatului, în primă instanţă, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită iar sentința a fost atacată cu recurs, la Curtea de Apel Alba Iulia. Daniel Copil a fost cercetat și pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, fiindu-i aplicată o sancţiune administrativă în cuantum de 1.000 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea