Ziarul Unirea

Daniel Breaz, primul candidat la funcţia de rector al UAB

    Ieri, 15 februarie, prof. univ. dr. Daniel Breaz, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, şi-a depus oficial candidatura pentru a participa la alegerile academice pentru funcţia de rector al UAB. Pentru a putea candida ca rector, el a fost nevoit să demisioneze din funcţia de preşedinte executiv al PSD Alba, deoarece nu poate deţine funcţie de conducere într-un partid politic.
Potrivit paginii sale personale de pe site-ul www.uab.ro, Daniel Breaz, care pe 23 martie va împlini 37 de ani, a urmat între 1993-1997 Facultatea de Matematică-Informatică, secţia matematică, din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca,  cu lucrarea de absolvire „Câmpuri de vectori pe sfere”, coordonator ştiinţific prof. univ. dr. Dorin Andrica. În anul 1998 a obţinut titlul de master la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, specializarea „Topologie şi teoria geometrică a funcţiilor”, având lucrarea de disertaţie „Operatori integrali pe spaţii de funcţii univalente”, coordonator ştiinţific academician Petru T. Mocanu. În perioada octombrie 1998 – aprilie 2002 a fost doctorand la Catedra de teoria funcţiilor a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, avându-l drept conducător ştiinţific pe acad. Petru T. Mocanu, iar în anul 2002 a obţinut titlul de doctor în matematică, specializarea analiză matematică, cu teza „Operatori integrali pe spaţii de funcţii univalente”.
Este titular al Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia din 1 martie 2000, în perioada 2004 – 2008 a fost prodecan al Facultăţii de Ştiinţe, iar din martie 2008 este director al Departamentului de Cercetare Ştiinţifică al UAB.

Robert GHERGU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

ezio 17 februarie 2012 at 9:43

om serios, se vede ca a facut scoala la Cluj… poate da Domnul si reuseste sa scoata din anonimat si amatorism Universitatea din Alba Iulia, macar de i-ar mai repara un pic imaginea de doi lei…

Alexandru Diana 18 februarie 2012 at 11:15

Da, are citiva tineri valorosi si de mare caracter, unii foarte binevazuti in judet si in tara, totul e sa stie sa lucreze corect cu ei si sa stie sa foloseasca si experienta celor dinaintea lui. Si e important sa fie onest ca altfel isi indeparteaza colegii. Dar se pare ca e potrivit, succes!

Comentariile sunt oprite