Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Daniel Breaz: „Am avut onoarea de a participa la prima sesiune de consultare din cadrul Platformei pentru cooperare profesională și responsabilitate socială din Germania”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O echipă de cadre didactice ale Universității „1 Decembrie 1918”, a participat joi, 18 noiembrie,  la prima sesiune de consultare, în sistem videoconferință, din cadrul Platformei pentru cooperare profesională și responsabilitate socială din Germania. Prin intermediul platformei Universitatea albaiuliană va avea posibilitatea de a construi parteneriate pe termen lung, cu prestigioase universități din Germania.

„Astăzi, la inițiativa Ambasadei României la Berlin, am avut onoarea de a participa, alături de o echipă de cadre didactice din cadrul Universității „1 Decembrie 1918”, la prima sesiune de consultare, în sistem videoconferință, din cadrul Platformei pentru cooperare profesională și responsabilitate socială din Germania, proiect ce are ca principal scop construirea de rețele profesionale de excelență în cadrul diasporei și susținerea proiectelor inițiate de mai mulți reprezentanți de marcă ai diasporei românești.

Platforma a luat naștere la inițiativa Ambasadei României la Berlin, în cadrul unui Consorțiu partenerial format din Consulatele Generale din Germania, membrii Inițiativei Diasporei academice și de excelență profesională, Mitropolia Germaniei, Europei Centrale și de Nord, cu Mitropolitul Dr. Serafim Joantă și Asociația de IT Citizen Next.

Prin intermediul platformei vom avea posibilitatea de a construi parteneriate consolidate și cooperări strategice, pe termen lung, cu prestigioase universități din Germania. Acest schimb de know-how, creativitate, reprezintă o oportunitate pentru arhitectura educațională din cadrul universității noastre, devenind astfel parte a unei rețele profesionale de excelență în regim bilateral (româno-germane) și multilateral – prin implicarea membrilor diasporei academice și din alte țări. Totodată, consider că platforma contribuie și la consolidarea triunghiului Universitate – student – angajator prin construirea și sprijinirea parteneriatelor puternice cu mediile de afaceri româno-germane”, a scris rectorul Universității „1 Decembrie 1918”, Daniel Breaz, pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea