Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Voiculescu condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. Sediul Antenelor, confiscat

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel București a dat astăzi verdictul definitiv şi executoriu în Dosarul Privatizării ICA.

voiculescu3_01_c271404bc5Astfel, Dan Voiculescu a fost condamnat pentru spălare de bani la 10 ani de închisoare cu executare; Corneliu Popa, fost director al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare; medicul Gheorghe Mecinicopschi, fostul director al ICA, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare; Nicolae Săvulescu, director în ADS, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare; Sandu Jean Cătălin, administratorul unei firme din Grupul GRIVCO, a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare; Sorin Pantiș, director general executiv al GRIVCO, a primit 7 ani de închisoare cu executare.

Mai mult decât atât, condamnații sunt obligață să plătească prejudiciul stabilit de justiție, care se ridică la 60 de milioane de euro. Anchetatorii au pus sechestru pe mai multe bunuri ale lui Dan Voiculescu preum și pe conturile din străinătate. Potrivit realitatea.net, sediile Grivco și Antena Group ar urma să fie confiscate, acest lucru reprezentând o lovitură grea dată Antenelor.

Potrivit rechizitoriului Dosarului Privatizării ICA, Dan Voiculescu şi-a utilizat poziţia de lider de partid pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al Institutului de Cercetări Alimentare la un preţ mult mai mic decât cel de piaţă. 3,6 hectare de teren şi un hectar de construcţii în Băneasa au fost cumpărate de omul de afaceri la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel real.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea