Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Șova: Realizăm Sebeş-Turda cu 900 milioane euro. Ministrul vrea să continue lucrările și la Autostrada Transilvania

Bogdan Presecan

Publicat

în

Dan Șova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional, a făcut din nou referire vineri la viitoarea autostradă din județul Alba, la care au demarat chiar ieri lucrările de ridicări topografice și prospectări geologice.  “Vom construi Sebeş – Turda. Între Turda şi Braşov nu s-a făcut nimic, nici exproprieri, nici studii, nici proiecte. Realizăm Sebeş – Turda din alocarea 2007 – 2013. Va costa 900 milioane euro”, a menţionat ministrul.

Acesta a mai declarat că intenționează, după rezilierea contractului cu Bechtel, să găsească soluții pentru continuarea lucrărilor la toate cele nouă tronsoane ale Autostrăzii Transilvania rămase,  autorităţile având rolul de a găsi în acest sens investitori privaţi. În acest sens se va intalni cu autoritatile si companiile din Ardeal pentru a discuta despre potenţialii investitori în proiect .

”’Informaţia bună este că sunt multe companii din multe părţi interesate de Autostrada Transilvania. De la Borş până la Turda mă îndoiesc că se va găsi un investitor pentru restul de 200 km. Trebuie văzute tronsoanele în concesiune, nu în parteneriat public privat. După 30 aprilie, după rezilierea contractului cu Bechtel, voi merge în Ardeal pentru a discuta cu oamenii de afaceri, parlamentarii, toţi liderii autorităţilor locale, pentru a găsi soluţia de a finanţa fiecare din cele nouă tronsoane ale Autostrăzii. Voi avea o transparenţă totală. Când o terminăm depinde de cum găsim finanţare. După 30 aprilie facem studiile şi o introducem în concesiune. Constructori sunt, finanţarea bancară este importantă’, a declarat Dan Şova pentru Agerpres, vineri, la dezbaterea ”Atelierele Viitorului” organizată de departamentele Consiliului Naţional al PSD.

Acesta a adăugat că pentru toate cele nouă tronsoane ale Autostrăzii Transilvania autorităţile vor încerca să găsească investitori privaţi.

‘După rezilierea contractului cu Bechtel vom vedea care este propunerea finală de despăgubiri. Continuarea autostrăzii prin finanţare bugetară nu era posibilă. Rezilierea ţine de o logică economică. Din momentul în care reziliem, principala preocupare este să găsim firme care să construiască. Noi am făcut ce depindea pentru a o aduce cât mai aproape de ideea de profitabilitate. Vom construi Sebeş – Turda. Între Turda şi Braşov nu s-a făcut nimic, nici exproprieri, nici studii, nici proiecte. Realizăm Sebeş – Turda din alocarea 2007 – 2013. Va costa 900 milioane euro’, a mai spus Dan Şova.

AGERPRES


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Alegeri locale la Poșaga, turul doi: Prezență de peste 40% la urne, la ora 12.00

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alegeri locale la Poșaga, turul doi: Prezență de peste 40% la urne, la ora 12.00 Alegerile se repetă în ziua de Rusalii, duminică 23 iunie în comuna Poșaga după ce la alegerile locale din 9 iunie, cei doi candidaţi, Aurelia Popa, propusă de PSD, şi Ionel Bulgăr, propus de PNL, primar în funcţie, au avut […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea